2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

ריזוטו פטריות ...

ריזוטו פטריות ...

כבר הרבה זמן שבא לי להכין ריזוטו ,האמת שאף פעם לא טעמתי ואני לא מכירה את המרקם שצריך להגיע בבישול האורז ,

ראיתי בהרבה תכניות לאחרונה איך מכינים ריזוטו והחלטתי שקטן עלי מה הבעיה ,חיפשתי מתכון טוב ואמין ומצאתי את

המתכון הנהדר של השף אסף גרניט ,יש להודות שלא הכנסתי את כל המיצרכים שאסף ממליץ ,השתמשתי בפיטריות

שמפניון ,ללא שמן כמהין ,יצאה מנה מעולה ,סיימתי את הבישול כשטעמתי ולטעמי האורז היה מוכן ,

המתכון שלי בהשראת השף אסף גרניט

חומרים ל-4 מנות:

2 כפות שמן זית

קוביית חמאה קטנה

1/2 בצל

1 שן שום פרוסה

400 גרם אורז לריזוטו

1 כוס יין לבן

ליטר ציר מרק עוף

סלסלה פטריות שמפיניון פרוסות

1/2כוס גבינת פרמזן מגורדת

פלפל שחור

מעט מלח

אופן ההכנה:

בסיר שטוח ורחב מוסיפים את השמן זית וקובית חמאה ממיסים ,מוסיפים את הבצל ,

והשום מטגנים מעט ,מוסיפים את האורז ומערבבים.

 לאחר מספר דקות מוסיפים יין לבן ומביאים לבעבוע קל תוך כדי ערבוב.

לאחר שהאורז ספג את כל היין, מוסיפים את פטריות השמפיניון ומערבבים. בשלב זה בכל פעם שהנוזלים מתחילים להיעלם מוסיפים כף ציר הירקות החם, תוך ערבוב מתמיד תוך הקפדה שהאורז לא יכוסה לחלוטין.

לקראת סיום מוסיפים וחצי מכמות הפרמזן. מערבבים אותו פנימה ומתבלים בפלפל שחור ומעט מלח.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת