00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

לחמניות צמה עם מילוי בילד-אין

לחמניות שמגיעות כבר עם המלית בפנים. הלחמניות יצאו רכות ועדינות, ולא צריך לטרוח ולהכין כריך.

המצרכים:

500 גר' קמח חלה

2 כפות מלאות סוכר

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס (4 כפות) שמן

1 כוס מים פושרים

כפית מלח

 

למילוי:

ממרח שוקולד נוטלה/ ממרח נוגט-אגוזים של השחר

 

ביצה טרופה לציפוי

פרג שלם, לקישוט

 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר כל החומרים פרט למים ומלח. מתחילים לערבל תוך הוספה הדגרתית של המים ומערבלים לתערובת אחידה, לפני שהבצק מתאחד לגמרי מוסיפים המלח וממשיכים ללוש. יש ללוש סה"כ כ-9 דק'.

2. יוצרים מהבצק עיגול יפה, משמנים אותו ושמים בקערה נקיה. מכסים במגבת נקיה ומתפיחים כשעה וחצי - שעתיים עד שמכפיל את נפחו.

3. יוצרים את הלחמניות: מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים להוצאת האוויר. מחלקים לכמה חלקים שווים.

כל חלק מרדדים למלבן, את המלבן חותכים ל-3 חלקים ומורחים לאורך כל אחד מהם פס של הממרח. כל חלק מגלגלים לרולדה, צובטים הקצוות. לוקחים 3 חלקים כאלה של רולדות דקות, מחזיקים אותם יחד וצובטים הקצה העליון יחד, קולעים צמה. ממשיכים ככה עם שאר הלחמניות.

4. שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-1/2 שעה.

5. מורחים ביצה טרופה מעל ומפזרים את הפרג.

6. אופים עד להשחמה קלה, כ-15 דק' בחום 180 מעלות

7. מוציאים ומצננים. נהנים....

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת