00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

כדורי קוקוס וריבת חלב

29/03/2014
 

בכל שנה לקראת חג הפסח, גם מבלי להתכוון לכך, אווירת הניקיונות והרענון, מביאה עמה גם רצון עז להתחדשות. גם אם זה רק בדברים הקטנים, שעושים לנו הרגשה חדשה, רעננה וחגיגית.  כך בדיוק קרה לי השבוע עם המתכון הנחמד הזה לכדורי קוקוס וריבת החלב.
 

השבוע הייתי קצת עסוקה ועוגה לשבת לא הספקתי להכין. (מה לעשות באמת שהשתדלתי angry) ובחיפוש בבלוג אחר משהו מתוק ומהיר להכנה שאוכל בכל זאת להכין ולפרגן לבני הבית. מצאתי את כדורי הקוקוס האלו שהתאימו לי כמו כפפה ליד.  
המתכון אמנם כבר פורסם בבלוג לפני שנתיים. אבל הפעם קיבל ריענון נחמד, לקראת פסח, שכלל הכנה מחודשת פוסט חדש וצילומים מחמיאים הרבה יותר indecision.

וכדי שתבינו, שכשאני כותבת מתכון קל להכנה, למה אני מתכוונת.. אז רק תציצו רגע ברשימת המצרכים ... כן, כן, ראיתם נכון נדרשים כאן בסה"כ שלושה מרכיבים! (ואם לא בא לכם על הפתעת אגוז הלוז בפנים, אז רק שני מרכיבים גם יעשו את העבודה) אין צורך בהפעלת תנור האפיה ו/או המיקסר ואפילו אפשר להכין אותם עם הילדים שיהיו גאים להגיש קינוח מעשה ידיהם.
 

ואם גם אתם כמוני, הייתם עסוקים השבוע, הנה מתכון קליל לכדורי קוקוס וריבת חלב קטנטנים שיוציאו אתכם גדולים!!

והכי חשוב - מתאימים בול לפסח! surprise

 

 

 

 

 

המצרכים:

 

  • 450 גר' ריבת חלב   ( צנצנת אחת שלמה)

  • 300 גר' קוקוס

  • 100 גר' אגוזי לוז שלמים (לא חובה)

 

  • 1/2 כוס קוקוס לציפוי הכדורים
 
 
ההכנה :
 
  1. מערבבים בקערה את ריבת החלב עם הקוקוס, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעתיים לפחות.

  2. מרטיבים מעט את הידיים ומכינים כדורים, בכל כדור יוצרים גומה קטנה ומטביעים אגוז לוז שלם.

  3. בצלחת נפרדת מפזרים את הקוקוס הנותר ומצפים את הכדורים.

  4. מכניסים למקרר לעוד כ- 20 דקות ומגישים. 

 

 

הערות:     אם אתם לא אוהבים ריבת חלב, ניתן להחליף לחלב ממותק או קרם קוקוס ממותק, או ממרח לוטוס באותה הכמות.

                 ואם כבר באמת אין לכם כוח (או שיש ילדים באזור) ניתן גם לוותר על אגוז הלוז.

                 

 

 

 

 

 

 

 בתאבון לכולם,  

ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת