2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת סברינה ...

17/10/2018

סברינה עוגה נוסטלגית עם געגוע לילדות ,בילדותי אני זוכרת שהייתי מתלווה תמיד לחברה

לבקר את אביה בעבודה ,צמוד למקום עבודתו הייתה קונדיטוריה ותמיד הוא היה מזמין לנו סברינה

ענקית עם המון קצפת ,ואנחנו היינו מתענגות על הטעם .

לימים כשהתחלתי לאפות שכנה נתנה לי את המתכון ומאש הוא מלווה אותי,תמיד מוצלח וקל

מצרכים:

5 ביצים

5 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/2 שקית אבקת אפייה

5 כפות פרורי לחם

5 כפות קמח

5 כפות שמן

אופן ההכנה:


להפריד ביצים ,בקערת המיקסר להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ,

בקערה קטנה לערבב חלמונים תמצית וניל ושמן להוסיף לקצף החלבונים לערבב

לערבב את הקמח עם אבקת האפייה ,ובהדרגה להוסיף לקצף את הקמח ,פרורי לחם , שמן ,לערבב

בעדינות לתערובת אחידה ,לצקת לתבנית קוטר 24

לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ35 דקות ,להוציא את העוגה מהתנור לצקת

את הסירופ הקר בצורה אחידה על העוגה

סירופ:

1 כוס מים

1/2 כוס סוכר

1/2 בקבוק רום

לבשל מס` דקות עד לרתיחה ,לקרר

לשפוך על העוגה בעודה חמה .

קצפת:

2 קופסאות שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

להקציף לקצב יציב ,

למרוח על העוגה או בעזרת שקית זילוף לזלף לקשט בדובדבנים מסוכרים .
 מומלץ לאפות את העוגה בתבנית עגולה אך לא קפיצית שהסירופ לא יצא .

לקשט בדובדבנים מסוכרים

לסברינות אישיות לחלק ל12 תבניות מאפינס או תבנית סברינה אישית .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת