88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פרזלדה

פרזלדה

 

 

 

 

 

 

 

פרזלדה

תמונה

 

 

 

 

פרזלדה,  פשטדת בצק שמרים וגבינות שמוצאה מטורקיה,

אין לי מושג מה פירוש השם, אך להפתעתי הבנתי שיש לה עוד גרסאות כמו למשל השבלול גבינות הבולגרי, בבצק פילאס, או אחר, אף הוא נקרא פרזלדה.

את זאת שלי הכנתי השבוע, ריח המאפה שמילא את הבית , בריח הגבינות הפיקנטיות  כבר החל לעבוד על כל בלוטות הטעם.

 יש לקחת את זמן התפיחה, לפי הוראות המתכון,

הפשטדה  כולה גומות ובעבועים של השמרים והגבינות,  יוצאת רכה ואורירית.

היא אומצה בחום על ידי  בני משפחתי

 

 

 

 

תמונה

 

למעלה מימין: מאפה גבינות בבצק שמרים

לאחר התפחה אחרונה ולפני כניסה לתנור

 

 

 

תמונה

 

למטה משמאל:

פרזלדה לאחר האפיה

מאפה גבינות ובצק שמרים

הריח  ממלא את הבית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים:

לתבנית בגודל 25 על 30 ס"מ

4 כוסות קמח,

1 כפית סוכר,

3/4 קוביה שמרים טריים

1 חלמון,

2 כפות שמן  קנולה,

1/2 גביע , 125 גר' קוטג',

1 כפית מלח,

360 מ"ל ( 1+1/2 ) כוסות מים פושרים/ או חלב,

250 גר' גבינה בולגרית מפוררת גס,

200 גר' גבינת קשקבל מגוררת,

50 גר' פרמזן מגוררת,

1/2 כוס שמן קנולה לשימון התבנית ,(הכמות חיונית ונבלעת במאפה),

 

הכנת הבצק והתפחתו:

 

בקערת המיקסר מערבלים  עם וו לישה קמח, סוכר ושמרים,

תוך כדי ערבול מוסיפים חלמון,  2 כפות שמן, קוטג', מלח ומים,

מערבלים כ-5 דקות עד קבלת בצק רך

מכסים את קערת המיקסר עם הבצק, מתפיחים כ- 1+1/2 שעות לפחות  או עד הכפלת נפח .

אחרי התפיחה הראשונה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח,  הבצק מאוד רך מגלגלים אותו מעט בקמח, על ידי איסופו כל פעם מצד אחר,  

מכינים את הגבינות המגוררות והבולגרית המפוררת, מפרישים  מעט לפיזוא מעל המאפה,  ובעזרת ידיים משומנות, מטמיעים  בעדינות , כל פעם בבצק ,  הבצק כל הזמן רך,

 

בתבנית עמוקה  בגודל 25 על   35 חד פעמית או פיירקס אובלי גדול, יוצקים  1/2 כוס שמן קנולה, מורחים  דפנות התבנית ויוצקים פנימה את הבצק +גבינות משטחים עם הידיים ,

מתפיחים כ 1/2 שעה, עד שהתבנית מלאה.

  מחממים תנור ל- 180 מעלות,

מפזרים מעל בצק הגבינות את יתרת הגבינות,

אופים 30 - 35 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים,

חותכים לריבועים גדולים ומגישים חם.

 

*אם אפיתם מראש, כמוני, חממו תנור ל-220 מעלות, וכסו מלמעלה את התבנית בנייר אפיה או רדיד אלומיניום, וחממו 10 דקות בלבד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת