88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אוזני המן נימוחות שלא נפתחות

אוזני המן  נימוחות שלא נפתחות

 

 

 

 

 

אוזני המן שלא נפתחות 

 

 

 

 

 

מרכיבים: לבצק אזני המן שלא נפתחות( הקפידו על ההוראות).

 

 

 

 

 

 

 

100 גר'  (1ח' אבקת סוכר),

200 גר' חמאה רכה,,

300 גר' קמח לבן,

2 חלמונים (צהובים) , או לחילופין 70 מ"ל  שמנת מתוקה להקצפה,

 קליפה מגוררת מחצי לימון,

קליפת 1/2  תפוז מגורר,

1/4 כפית אבקת אפיה.

קורט מלח,

קורט סוכר וניל,

 

לעיטור: אבקת סוכר

הכנת הבצק:

בקערת המיקסר, מערבבים עם וו גיטרה חמאה רכה ואבקת סוכר,  למרקם קרמי.

מוסיפים חלמונים בזה אחר זה, או את השמנת לבחירתכם.

מנפים בקערה נפרדת:קמח ואבקת אפיה. מוסיפעם מלח,וניל,וגרידת לימון ותפוז.

מוסיפים את החומרים היבשים לקערת המיקסר, מעבדים מס' שניות לקבלת פירורים גסים.

מאחדים את הפירורים לבצק לישת יתר תפגום בפריכות.

יוצרים מהבצק לבנה מלבנית, עוטפים בניילון נצמד, ומניחים בקירור לפחות שעתיים.

*השארתי ללילה במקרר, והוצאתי  עשרים דקות טרם הכנתם.

אופן הכנה:

מקמחים קלות משטח עבודה,

מרדדים הבצק לעובי 4 מ"מ,

קורצים עיגולים בקוטר הרצוי בעזרת רינג, או כוס.

שמים במרכז כל עיגול מילית בכמות  של 1/2 - 3/4 כפית תלוי בקוטר הבצק.,

סוגרים לצורת משולש, מותירים פתח קטן במרכז לא מודבק,  דרכו נראית המילית.

במתכון מומלץ להקפיא קודם אפיה לפחות 30 דקות,

אני דילגתי על שלב זה,

מחממים תנור ל- 170 מעלות, אופים כ- 15 דקות או עד שמזהיב.

לאחר קירור בטמפרטורת החדר ,  בוזקים בנדיבות  באבקת סוכר.

מעבירים לקופסא אטומה וסגורה היטב, לשמירת הפריכות.

 

 

הערות: מילית פרג לדעתי,  היא המילית הקלאסית .

אפשר להכין מס' סוגי בצק, כולם מעולים, ולשנות/לגוון את המיליות בכל אחד מהם לפי טעמכם.

 

מילית פרג   לאזני המן  (  מכמות של 1 ק"ג קמח לפחות) , או ל 4-5 כרוכיות שמרים 

 

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3056284

 

ראו  גם מתכון:

אזני המן שמנתיות    

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3045248

אזני המן פריכות

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3056244

 

 

רוצים מילית אחרת זמינה וקלה בבקשה

מילית שוקולד חלבה:

1 מיכל שוקולד למריחה נוטלה

ממרח חלבה, או שערות חלבה.

 במרכז כל עיגול בצק, שמים כ- 1/2 כפית שוקולד, ועליה  מעט  (קצה הכפית), ממרח חלבה, ,

או לפזר שערות חלבה  על ממרח השוקולד ולהדביק למשולש.

לסדר בתבנית מרופדת נייר אפיה,

לאפות ב- 170 מעלות עד הזהבה,

כשמתקרר, לבזוק אבקת סוכר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת