00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מזון למחשבה

קוד חופשי

אוצר בארון התבלינים הביתי שלכם

26/03/2014

הכורכום הוא תבלין טבעי שכל בית בישראל משתמש בו.הוא מככב בתערובות תבלינים נפוצות כמו קארי וחוויאג`,אבל אוצרות הכורכום הם בכלל פצצה בריאותית שנאבקת במחלות קשות כדוגמת סרטן על כל סוגיו,דלקות מפרקים,מחלות לב וכלי דם, סוכרת ועוד מחלות רבות אחרות.אפילו הרפואה הקונבנציונאלית נעזרת בצמח הכורכום לטיפולים ולמניעת מחלות מסכנות חיים.

מדריך למשתמש המתחיל

הכורכום הוא שיח רב שנתי שייך למשפחת הזנגווילים.התבלין המוכר לנו מיוצר משורש הכורכום שהורתח יובש ונטחן לאבקה.הכורכום משמש כאחד התבלינים החשובים ביותר במטבחי דרום מזרח אסיה, הודו, ויאטנם, קוריאה, ויפן.זהו אחד הצמחים העתיקים ביותר הידועים בשימוש רפואי ומסורתי.בנוסף הכורכום היה ועודנו אחד מצמחי המרפא החשובים ביותר ברפואה המסורתית. הכורכום נצרך על בסיס יומי על ידי שליש מאוכלוסיית העולם והוא אחד הצמחים הנחקרים בארץ ועולם.זכה למספר רב של פרסומים מדעיים שונים.עיקר המחקרים מתרכזים בפעילויות נוגדי דלקת ואנטי סרטנית.

מה מכיל הכורכום?

כורכומין הוא החומר הפעיל העיקרי בכורכום.הוא מופק מקנה השורש של צמח הכורכום.כמו כן מכיל הכורכום שמנים אתריים שהעיקרי שבהם הוא טורמרון.הכורכומין מעניק לכורכום את צבעו האופייני ועשיר בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, וויטמינים כגון: B6 - ניאצין (B3) - וריבופלאבין (B2) - כולין - ויטמין C.מינרלים כגון: סידן,ברזל,אשלגן,מגנזיום,נחושת,אבץ,ומנגן.

טעמי הכורכום:

הכורכום מאופיין בתמהיל מאוד מגוון של ריחות וטעמים,כאשר אף אחד מהם אינו דומיננטי באופן בולט. לכורכום ישנו ריח ארומאטי חריף, בעל ניחוח וארומה מעוררי תיאבון. עם גוונים של ריחות מרגיעים.הטעם נוטה למריר עם תחושת חריפות עדינה,כאשר הוא מותיר בפה תחושה של צימות קל והגברה של הפרשות הרוק.

פעילות רפואית:

בשל מגוון הטעמים ועושר הרכיבים הפיטוכימיקלים שבו,לכורכום ישנן השפעות רפואיות מגוונות ורבות על גוף האדם,חלקם אף נראות פרדוקסליות לכאורה - כאשר מחד הכורכום הינו אנטי עוויתי מרגיע ועדין ומאידך הוא צמח מעורר.

יעילותו של הכורכום בשימוש רפואי ומסורתי 

מחלות מעיים דלקתיות:

הכורכום מהווה טיפול זמין למחלות מעיים דלקתיות כגון: קרוהן וקוליטיס,ההשפעה מטיבה לא רק על מצב הדלקת אלה אף על מיתון אובדן המשקל במחלה ועל שלמות רירית המעי ותפקודה.הכורכום מסייע בניקוי וטיהור הגוף מרעלים שונים.ההשפעה הזו מושגת על ידי הגברה של הפרשות ותנועתיות במערכת העיכול,הכורכום מסייע לפעולה יציבה ויעילה במערכת העיכול במקרים שונים כגון:חולשה, תזונה לקויה,דלקות שונות,וחשיפה לזהומים ובנוסף משפיע על מערכת העיכול לכל אורכה לחיטוי ישיר מפני פטריות,חידקים וירוסים ופרזיטים שונים,אפקט הניקוי והחיטוי יבוא לידי ביטוי בעיקר בשימוש במינונים גבוהים (10-20 גרם שורש ליום במרתח) מומלץ לשימוש לפרקי זמן קצרים של 4-6 ימים.

דלקת מפרקים:

לכורכום יכולת נוגדת חמצון גבוהה המנטרלת רדיקלים חופשיים שמזיקים לרקמות.תכונה זו רלוונטית למחלות רבות ובהן דלקת מפרקים.במחקר שנערך שהשווה בין השפעת הכורכום להשפעתן של תרופות מערביות אנטי דלקתיות נראה שההשפעה על נוקשות המפרקים ,הנפיחות,הכאבים ונזק שנגרם למפרקים יעילה יותר בטיפול עם כורכום.

סרטן על כל סוגיו:

פעילותו נוגדת החמצון של הכורכום משפיעה אף על יכולותו למנוע סרטן,בעיקר במעי הגס.הכורכום מסייע להשמיד תאי רירית לא תקינים ומונע את התפשטותם בגוף,באמצעות שיפור תפקוד הכבד ועיכוב ביצור חלבון המזרז היווצרות תאים סרטניים. צריכת כורכום בנוסף לצריכת נוגדי חמצון הנקרא קוורציטין שנמצא בעיקר בבצל מקטינה את כמות הפוליפים במעי ב - 60%.שילוב של כורכום וצריכת כרובית יעיל במיוחד בסרטן הערמונית.מחקרים הראו שלכורכום יכולת למזער נגעים טרום סרטניים במעיים ואף מפחית את הסיכון לחלות בסרטן השד,הערמונית וסרטן הריאות.

תפקודי כבד:

הכורכום משפר את יכולת הכבד לפנות רעלים באמצעות השפעה על אנזימים בכבד.יש לו השפעה ישירה להמרצת חילוף החומרים והגברה על פעילות האנזימים בכבד.צריכת הכורכום משפרת את יכולת ניטרול הרעלים וניטרול הרדיקלים החופשיים של בכבד.הכורכום מייצר תחושת חום עדין פיזור החום נעשה על ידי יעול של זרימת הדם וחילוף החומרים בכבד.ואף משקם רקמות פגועות בכבד.

מחלות לב וכלי דם:

כורכום מסייע במניעת מחלות לב וכלי דם בכמה מנגנונים:מעכב חמצון של כולסטרול "רע" ובכך מונע היווצרות של רובד טרשתי.הוא מעודד את הכבד לפנות את הכולסטרול הרע מהגוף.הוא מעקב יצירת הומוציסטאין המהווה גורם סיכון למחלות לב וכלי דם.הכורכום מגביר את זרימת הדם בגוף מפחית את רמת השומנים בדם ורמת הסיבים התזונתיים שבו מסייעת לטיפול במחלות לב וכלי דם.

סוכרת מסוג 2:

לדעת החוקרים ,אחת הסיבות להתפתחות סוכרת מסוג 2 היא דלקת.תאים שניזוקו משדרים למערכת החיסון שנמצאים ברקמות אותות מצוקה ואלה מפזרים חלבון בשם קאפה-בי ומעודדים תהליך דלקתי ברקמות הכבד שומן ובתאי הלבלב. דלקת ברקמות אלו גורמת לתנגודת האינסולין הכורכום משפר את ניצול האינסולין ומפחית את רמת הסוכר בדם.בעזרת הכורכום או לחילופין תרופה שתחקה את פעילות הכורכום יהיה אפשר לשפר את רמות הסוכר בדם.

השמנה:

הכורכום ובפרט המרכיב הנוגד - חמצון שבו (הכורכומין) משפיע לטובה על חלק מהתהליכים הדלקתיים והמטבוליים הקשורים להשמנה.שילוב הכורכום בדיאטה היומית בכמויות של פחות מ-10 גרם ליום עשוי להיטיב על המצב המטבולי ולהועיל במצב של השמנה.

100 גרם כורכום טרי מספק לנו מהתצרוכת היומית:

53%  של סיבים תזונתיים 

138% ויטמין B6

 32% ויטמין B3

43% ויטמין C

21% ויטמין E

54% אשלגן

517% ברזל

340% מנגן

40% אבץ

אזהרה : לאלה המשתמשים במדללי דם או בעיות קרישה כמו קומדין ועוד.. יש להתייעץ עם הרופא המטפל לפני השימיש בכורכום.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מזון למחשבה1 אלא אם צויין אחרת