00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

עוגת גבינה ניו יורק

 
 
 
 
האמת היא שבמשפחה  שלי אוכלים גבינות ב"כמות מסחרית". אני באופן אישי יכולה לחיות רק על גבינות, ירקות ופירות ולא להתלונן.
השבוע כשקבלתי להתנסות את גבינת ניו יורק של מחלבות גד החלטתי לפנק את בני הבית בעוגת גבינה. מנסיוני באפיית עוגות גבינה מומלץ לבחור את הגבינות השמנות יותר
כדי להשיג טעם מדוייק ופחות נוזלים בתערובת הגבינה לפני שהיא נכנסת לאפיה. כשהגיעה חבילת ההתנסות ממחלבת גד נכנסתי בשמחה למטבח. מתוך השבחים שקצרתי כאן הבנתי שהבחירה שלי היתה נכונה. הכנתי שתי עוגות בתבניות שונות 24, 26 על בסיס אותו המתכון.
 
 
 
 
 
אבל לפני כן... קבלו קצת מאוירת ניו יורק.
 
 
 
 
 
 המרכיבים לבסיס: 

150 גרם ביסקוויטים "פתי בר"

100 גרם חמאה מומסת

 

המרכחיבים למלית:

4 ביצים

3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו-יורק בטעם טבעי גד

 

 

1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9% גד

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כף גדושה קורנפלור

1 כפית תמצית וניל אמיתית. (אני משתמשת במקורמיק)

פרורי פתיבר לקישוט. 

 

ותודה לאחותי האלופה שקשטה את העוגה
 
 
 
אופן ההכנה

1. מכינים את רוטב התותים: במעבד מזון עם להב פלדה מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית.
3. מכינים את הבסיס: טוחנים ביסקוויטים במעבד מזון לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב.

משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.


4. בינתיים מכינים את המלית: טורפים ביצים בקערה, מוסיפים גבינות, סוכר, קורנפלור ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים,

5. אופים, מקררים ומגישים: אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 55-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.

6. מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
7. שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים.
8. קיימת אופציה שאני לא בחרתי בה להגיש את העוגה עם רוטב תותים.

לרוטב תותים: (או עם תרצו רוטב אחר לטעמכם. )

12 תותים בינוניים

3 כפות סוכר

1 כפית מיץ לימון

1 כפית ליקר תפוזים 

 

 

העוגה נסעה כך לאמא והוגשה עם סירופ שוקולד. 

 

 

תודה ל  מוזמנים לדף ה F  של מחלבת גד . 

 

 

תודה לכם ששבתם להכיר חלק נוסף ממני. אשמח ויותר שתגיבו.

 בחירות נכונות אימון אישי וקבוצתי  

  שלכם תפו  

ריקי ברוך - בחירות נכונות  אימון אישי וקבוצתי

בסדרת 10 מפגשים. מפגש עשירי במתנה 0506489787

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת