88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אוזני המן שמנתיות

אוזני המן  שמנתיות

 

 

 

להדפיס ולשמור:

 

אזני המן  שמנתיות, שלא נפתחות, זאת לא רק מיומנות ועניין של הדבקה נכונה.  יש  עוד כמה עובדות שיש לדעת,

והן באות עם הנסיון.

מה שלא יהיה , זה חיב להיות בצק פריך משובח. אחרת בשביל מה לטרוח.  הרי לא בעיה להשיג אזני המן בכל רשת שיווק, ובתי מאפה.

אבל בבית, הו בבית הן יוצאות אחרת.  הבצק, המילית בקיצור, המרכיבים המשובחים, הם הם שעושים את כל ההבדל. ובאשר לאזני המן שלא נפתחות,

יש להשתמש בכמות קטנה של אבקת אפיה,

לתת לבצק לנוח, אצלי הוא נח כהוגן,  (יותר טוב ממני בטוח), כל הלילה, עטוף במקרר.

לא להגזים בכמות המילית,  כ- 1/2 כפית מילית  לבצק בקוטר  8 מ"מ,    זה די והותר

בזמן ההדבקה, להשאיר  פתח קטן באמצע, משם יצאו האדים, ואוזני ההמן ישארו שלמים ויפים, לאפות מקסימום בחום של 170 מעלות,  או לפי הוראות  המופיעות במתכון.

 עד כאן ניסיתי ולא נפתחו.

יש אומרים שיש להכניס את התבנית למקפיא לכ-10 דקות,

ואומרים עוד, למרוח חלבון על שולי הבצק שידבק טוב,

ובכן  שיגידו,. ..הצליח לי בלי...

 

 

 

 

מילית שוקולד תמרים

אפשר לכדרר את המילית אחרי שהות במקרר

 

 

 

 

 

להדביק למשולשים

להשאיר פתח קטן באמצע

 

 

 אזני המן במילית פרג  - אחרי האפיה, מחכים לקפה

 

 

ובסוף לפדר בנדיבות באבקת סוכר

 

 

 

 

 

 

 אזני המן במיליות שונות וריבועי בצק עלים ממולאים  פרג +חלבה / שוקולד +חלבה

מוכנים למשלוח מנות

 

 בצק אזני המן שמנתיות /מיליות שונות

 

 

 

אזני המן שמנתיות, מבצק נימוח

מצרכים לבצק:

300 גר' חמאה קרה,  חתוכה לקוביות,

3 כוסות (420 גר' ) קמח  לבן,

1/2 כוס  ( 70 גר'), קמח תופח,

1+1/2 כוסות אבקת סוכר,

1/2 כוס שמנת מתוקה,

1 כפית תמצית וניל,

אופן הכנה:

במעבד מזון שמים קמח, חמאה ואבקת סוכר ומעבדים לפירורים דקים.

מוסיפים את השמנת, הוניל, והמלח,  ולשים לבצק אחיד (להימנע מלישת יתר).

עוטפים בניילון נצמד, ומאחסנים לילה במקרר, או ארבע שעות לפחות.

 

 

 

מילית שוקולד תמרים

100 גר' ממרח שוקולד , (נוטלה למשל),

50 גד' ממרח תמרים,

2 כפות אבקת קקאו מנופה,

1 כפית ברנדי,

25 גר' ( 2 כפות) שוקולד צ'יפס.

אופן הכנת מילית שוקולד  תמרים:

שמים בקערה ממרח שוקולד,, ממרח תמרים, אבקת קקאו וברנדי

מערבבים, למרקם אחיד

 

 

 

 מילית פרג

250 גר'  פרג טחון טרי. (אם קונים מראש שומרים במקפיא!)

1+1/4 כוסות (300  מ"ל חלב,

50 גר' חמאה,

1+1/4 כוסות סוכר,

1 כפית תמצית וניל,

מעט מלח,

1/2 כפית קינמון טחון,

מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון,

2 כפות דבש,

1 כוס פירורי ביסקוויט (פתי בר),

 

אופן הכנת מילית פרג:

בסיר מתאים שמיפ חלב,חמאה, סוכר, וניל, קינמון, מלח, מיץ לימון ודבש מביאים לרתיחה.

מוסיפים את הפרג, ומבשלים כ-10-15 דקות תוך ערבוב מסירים מהכיריים מוסיפים את פירורי הביסקוויטים וקליפת הלימון המגוררת ומערבבים.

מצננים ומאחסנים במקרר בכלי אטום.

 

 

מילית אגוזים קינמון:

200 גר' אגוזי מלך קצוצים

1+1/4  (250 גר')כוסות סוכר לבן,

2 כפות גדושות  (50 גר') דבש,

1/2 כפית קינמון טחון,

1 חלבון (לבן של ביצה),

אופן הכנת מילים אגוזים קינמון:

שמים בקערה  את האגוזים, הסוכר, הדבש והקינמון ומערבבים .

מוסיפים חלבון, מערבבים ומקררים בכלי אטום במקרר עד לשימוש.

 

רידוד ומילוי הבצק:

מחממים תנור לחום נמוך 160 מעלות,

מקמחים קלות משטח עבודה,

מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים לעובי 3-4 מילימטר,

בעזרת כוס בקוטר הרצוי קורצים עיגולים.

מניחים באמצע כל עיגול מעט מהמילית כ- 1/2 כפית לערך,

מקפלים את שולי הבצק כלפי המרכז ליצירת משולש ומהדקים את הבצק

מרפדים תבנית בנייר אפיה, מסדרים את אזני ההמן ברווחים,

אופים כ- 15 דקות או עד קבלת גוון זהוב,

מצננים היטב בתבנית,

זורים אבקת סוכר בנדיבות,

שומרים בכלי סגור ואטום, על השיש.

 

 

עוד קישור למתכון  מילית פרג

   לאזני המן  (  מכמות של 1 ק"ג קמח לפחות)  או ל 4-5- כרוכיות שמרים 

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3056284

 

 

קישור למתכון אזני המן נימוחות משובחות, שאינן נפתחות

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3056201

 

 קישור למתכון  אזני המן פריכות  שאינן נפתחות

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3056244

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת