66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

אוזני המן במילוי כרובית

14/03/2014

לפורים אני כבר שנים לא מכינה אוזני המן במילוי מתוק..למההה?? כי במשלוחי מנות שאני מקבלת דבוקים בהם כל דברי המתיקה שמצרפים לסלסלה..ולכן אמרתי לעצמי שאם שלי מגיע ככה לאנשים אז לאאא. נחפש משהו אחר  טעים  ושאנשים יוכלו להנות בסעודת פורים גם לאלה שלא רוצים בשרי. שנה שעברה פירסמתי מתכון של אוזני המן ממולאות בחומוס או טונה או ירקות. הבצק שונה וחייבת להגיד שיום למוחורת היה יותר טעיםםםם בכל מקרה מי שלא רוצה להתקשקש בהכנת האוזניים של המן יוכל להכין כיסונים ממולאים בתפרחת היפה והטעימה הזו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לבצק מקדים :

כפית שמרים יבשים

כפית גדושה סוכר

100 גרם קמח

חצי כוס מים פושרים.

לבצק :

600 גרם קמח

150 גרם תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה + כפית מלח

כף סילאן

כפית מלח

ביצה אחת

שלושת רבעי כוס מהמים שבושלו בהם תפוחי האדמה..

למילוי :

1  כרובית גדולה מפורקת לפרחים.

בצל גדול קצוץ דק

3 גבעולים  + העלים של סלרי

פיטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור מעט כמון, כורכום אבקת שום

4 כפות שמן לטיגון הבצל.

הכנת בצק מקדים:

בקערה קטנה לערבב את הקמח , השמרים, והסוכר. להוסיף את המיים ולערבב היטב.

לכסות ולהתפיח במקום חמים עד שרואים בועות בבלילה.

לבשל את תפוחי האדמה ב מים וכפית מלח.עד לריכוך. לסנן (לא לשפוך את המים נשתמש בהם ללישת הבצק )

הכנת המילוי :

לבשל את פרחי הכרובית במים רותחים +כף מלח כ5-6 דקות.

לסנן ולקרר.אחרי הקרור למעוך קלות את הכרובית לא יותר מידי כדי לא ליצור דיסת כרובית )

לקצוץ את הבצל ולטגן.

להוסיף את הסלרי והפיטרוזיליה הקצוצים.ולהמשיך לטגן עוד כ5 דקות.

להוסיף את הכרובית והתבלינים ולהמשיך לטגן עוד כ5 דקות.

לתקן תיבול (אפשר גם להוסיף גזר מרוסק )

להכנת הבצק.

בקערת המיקסר עם וו הגיטרה לערבב היטב את תפוחי האדמה.. 

להחליף לוו הלישה ולהוסיף את  הבצק מקדים שתפח ואת שאר החומרים סילאן ,מלח,ביצה, קמח ולערבב דקה .

להוסיף את המים של תפוחי האדמה בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים(.אם הבצק רך מידי ניתן להוסיף מעט קמח )

לכסות ולהתפיח.

לחלק את הבצק ל4.

על משטח מקומח לרדד את הבצק ליקרוץ עיגולים לשים את המילוי באמצע וליצור צורה של אוזן המן.

לצערי שכחתי לצלם את השלב הזה 

למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום/ קצח/ גרעיני חמניה/פרג.

לאפות בחום 180 מעלות בערך כחצי שעה.

  חשבתי שישאר לפורים:P:P אבל נשארו 6 אחדים...ונהנו זה העיקר .עכשו נחשוב על אוזן אחרת.

שיהיה לכל עם ישראל רק ששון ושמחה

פורים שמייחה לכולם עם אוזני המן או בלי אוזני המן:P

שלכם מכל ה  

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת