00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

אוזני המן מבצק פריך מלוח על בסיס שמן במילוי חצילים קלויים גבינה.ושמן זית.

בצק קל הכנה. ניתן להכין ממנו המון צורות. ומילויים שונים. הפעם הכנתי לכבוד פורים אוזני המן מלוחים. במילוי חצילים וגבינות. ומאפה שטוח מאותו בצק ומלית. יצא מצויין

 

 

הבצק הנ"ל  מכיל שמן הוא קל להכנה. ניתן ליצור ממנו רולדות שקיקים אצבעות שושנים ועוד.

וגם ניתן למלא אותו בבשר עוף כבש. תפוחי אדמה ירקות. גבינות  ואפילו מתוקים- ממרח תמרים ואגוזים. ריבה ועוד. קודם אני יראה לכם את הכנת אוזני המן והמאפה השטוח. ולמטה תראו אפשרויות נוספות להכנה מאותו הבצק. כפי שפירסמתי בעבר. כאן בבלוג שלי.

והכי כייף לא חייבים לעבוד עם מערוך - אלה לשטח את הבצק בעזרת כפות הידיים!

 

החומרים;

400 גרם קמח (  או 4 כוסות  פלסטיק חד פעמיות למלא עם גבעה קטנה של קמח בכל כוס).

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אבקת אפיה

1 כפית חומץ. 

1 כוס שמן

1/2 כוס מים חמימים.

אופן ההכנה;

בקערה לשים את כל החומרים מלבד הקמח. לערבב ואז להוסיף את כל כמות הקמח ולערבב בעזרת כף עץ עד אשר

הבצק הומוגני.

להכנת מלית חצילים גבינות. לאוזני המן ולמאפה שטוח;

1 חציל שרוף מקולף וקצוץ.

חצי גביע קוטג' או גבינה לבנה.קצת גבינה מלוחה  מפורר.

1 כף שמן זית.

2 כפות קמח.

קצת פלפל.

ומעט מלח .להזהר ממליחות יתר כי יש די מליחות בגבינה המלוחה.

לערבב הכל ביחד.

 

אופן הכנת אוזני המן.

לקחת חתיכות בצק בגודל פינג פונג. לגלגל לכדור.

לשטח  לעיגול על נייר אפייה בעזרת כפות הידיים  . לעובי של 2 מ"מ בערך וקוטר 7 ס"מ בערך. מי שרוצה שישטח בעזרת מערוך.

לשים טיפת מילוי חציל. ולקפל את הבצק לצורת אוזני המן. להדק היטב היטב בצק לבצק כדי שהוא לא יפתח באפיה. ניתן להשאיר את המילוי 

חשוף ולא לכסות אותו .

לטפטף טיפת שמן זית על כל אוזן. ולפר שומשום.

אפיה בתנור שמחומם מראש ל-160 מעלות בסביבות 40-45 דקות.

מי שרוצה יקפל את עיגול הבצק. וכך יקבל כיסונים. לטפטף קצת שמן זית על כל כיסון לפזר שומשום לפני האפיה.

ליצירת מאפה שטוח;

לקחת בצק בגודל תפוז . לשטח אותו על נייר אפיה. לעובי 2 ס"מ. ולקוטר של 20 ס"מ לערך. לשים 4 -5 כפות ממילוי החצילים להשאיר 1 ס"מ של

שוליים ללא מילוי. לקפל את ס"מ הבצק מעל המילוי.לטפטף מעל קצת שמן זית לפזר שומשום. כמו בתמונה. ולאפות. בחום בינוני 160 מעלות. 40-45 דקות.

5 דקות לפני תום האפיה לפזר קצת גבינה צהובה מגורדת . ולהמשיך קצת את האפיה.

לאפשרויות נוספות למילוי הבצק בהמשך המתכון.

 

הנה בצק השמן מוכן.

מילוי חצילים וגבינות.

הכנת אוזני המן במילוי החצילים.

 

בתבנית לפני האפיה.

אפשר גם ליצור כיסונים.

מאפה גדול שטוח. במילוי חצילים.

קיפול שולי הבצק על מילוי החציל. כשהמילוי נשאר חשוף. טפטוף קצת שמן זית ופיזור שומשום. ולקראת סוף האפיה לפזר קצת גבינה צהובה מגורדת.

מאפה השטוח לאחר האפיה-מעדן.

 

להמשך אפשרויות הכנה מאותו הבצק;

 

להכנת שקיקי בצק- לקחת חתיכת בצק בגודל קלמנטינה קטנה. לשטח אותו בין כפות הידיים. לשים באמצע כף מן המילוי המועדף עליכם. ולאסוף את קצות הבצק לאמצע כמעין שקיקים  וללחוץ בעזרת האצבעות כדי שהבצק לא יפתח בזמן האפיה. לפזר מעט שומשום למעלה.

לרולדות- לחלק את הבצק ל-2 לשים חלק אחד על נייר אפייה. ובעזרת הידיים לפתוח אותו למלבן בעובי 3 מ"מ  בגודל 30X 30 ס"מ. לשים שליש מכמות המילוי בקצה הבצק. לקפל שוליים ולגלגל לרולדה. להבריש במעט מים ולפזר שומשום .

למאפה עגול שטוח- לחלק את הבצק ל-2 לשים על נייר אפיה. לשטח אותו בעזרת האצבעות לעיגול בקוטר 30 ס"מ . לשים במרכז הבצק את המילוי ולקפל את שולי הבצק

כלפי האמצע . אך להשאיר את המילוי חשוף. להבריש את השוליים בקצת מים ולפזר שומשום. את המאפה ניתן להעביר ישירות לתבנית. עם נייר האפיה שמתחת לבצק.

אפייה - בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות בערך 30-40 דקות למאפה זהוב.

 

למילוי בצל והודו;

במעט שמן לטגן בצל גדול קצוץ על הזהבה.

להוסיף חצי ק"ג הודו טחון. לטגן דקה שתיים עד אשר הבשר מחליף לצבע לבן. לכבות 

לתבל במלח ופלפל לפי הטעם. להוסיף חצי כוס פיטרוזליה קצוצה דק ולערבב.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת