00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קישואים עגולים ממולאים

01/05/2014

 

לאחרונה שמעתי הרבה אנשים שטוענים כי הקישוא הוא ירק מיותר.שאין לו טעם, שאין לו איכויות בריאותיות ואחרי בישול הוא נראה כמו סמרטוט. אני אישית לא חושבת כך. ולדעתי זהו ירק טעים שיכול מאוד להוסיף בסלטים שונים (מבושלים ולא מבושלים) ובגרסתו העגולה הוא מהווה כלי קיבול למילויים שונים באהבה רבה. אבל הפעם לפני הפרסום החלטתי לערוך משאל קצר בין חברי בפייסבוק, ולהבין אחת ולתמיד האם אני היחידה ששומרת לקישוא נאמנות או שיש עוד רבים כמוני. והתוצאה הפתיעה. כי למרות כמה צעקנים שחושבים אחרת, רוב המגיבים היו בעד הקישוא והעלו גם רעיונות לא רעים בכלל למתכונים שונים. 
ולאחר שהבנתי שאני לא היחידה שאוהבת קישואים, החלטתי לנסות ולהשיב לקישוא את תפארתו ולשתף אתכם במתכון שהכנתי למשפחתי - קישואים עגולים ממולאים בבורגול ובשר טחון אפויים בתנור. שהוגשו עם  טחינה ירוקה ביתית מעל .

 

 

 

 

 

הכמויות במתכון מתאימות ל- 4 מנות

 

המצרכים:

  • 4 קישואים עגולים

  • 200 גר' בשר טחון טרי

  • 1/2 כוס בורגול גס

  • 1 בצל בינוני

  • צרור קטן של פטרוזיליה/כוסברה  קצוצה

  • תבלינים לתערובת הבשר: ראס אל חנות (זהו תבלין לקציצות ובשר, המורכב מתבלינים שונים. הנעשה בכל חנות תבלינים מעט אחרת) , מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום

  • 2 כפות שמן זית

  • מעט טימין 

  • מעט מלח גס ופלפל שחור

  • 1/2 כוס טחינה ירוקה - להגשה

 

 

 

ההכנה:

  1. השרו את הבורגול במים למשך כחצי שעה, ולאחר מכן סננו אותו היטב.

  2. שיטפו היטב את הקישואים, ובעזרת כפית רוקנו את תוכנם. 

  3. ערבבו בקערית קטנה את שמן הזית, הטימין, הפלפל  השחור והמלח גס.ובעזרת מברשת קטנה, מירחו את פנים הקישואים בתערובת .

  4. הניחו את הקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפיה והכניסו לאפיה (במצב גריל) בחום של 200 מעלות למשך כ- 15 דק'. (עד שהקישואים מקבלים צבע זהוב יפה בדפנות).

  5. בינתיים טגנו במחבת את הבצל, והוסיפו את הבשר הטחון, תוך כדי ערבוב עד שהבשר מחליף את צבעו לבהיר ונהייה כתערובת גרגרים.

  6. הוסיפו כעת את הבורגול, הפטרוזיליה/כוסברה הקצוצה ואת התבלינים, ערבבו היטב והניחו בצד לצינון קצר.

  7. שיפכו את הנוזלים שהצטברו בקישואים ומלאו בתערובת הבשר והבורגול.

  8. הכניסו את הקישואים הממולאים לתנור למשך כ- 10 דקות בחום של 180 מע'. (אם לא רוצים שהבשר יתייבש למעלה, אפשר לכסות את הקישואים בנייר כסף בדקות האחרונות בתנור)

  9. הגישו חם בתוספת טחינה ירוקה מעל.

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת