33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

לחמניות גבינה ומנגולד בלי גלוטן

לחמניות גבינה ומנגולד בלי גלוטן

דומות לאלה אבל יותר טעימות לדעתי. 

1 צרור ענק של עלי מנגולד

1 כוס חלב קוקוס(אנחנו לא שותים חלב פרה בבית) 

80 גר` חמאה

1 כפית מלח גס

2+1/2 כוסות עמילן טפיוקה

2 ביצים גדולות (או 3 קטנות)

כוס גבינה קשה מגורדת(אני השתמשתי בגאודה)

חותכים את צרור המנגולד כך שאת בסיס העלים הלבן זורקים (או משתמשים לדברים אחרים) ואת העלים הירוקים חותכים לקוביות קטנות. בסיר קטן שמים את העלים החתוכים ומים רותחים ומבשלים למשך 10 דקות. מסננים, קוצצים דק דק ומסננים שוב בדחיסה. 

בקלחת קטנה, מביאים לרתיחה את המלח, החלב והחמאה תוך בחישה.

שמים את קמח הטפיוקה בקערה גדולה. אחרי שבקלחת הכל רתח, מורידים מהאש ומערבבים עם הטפיוקה בנמרצות (השתמשתי במטרפה חשמלית). מחכים שקצת יתקרר ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה, את הגבינה המגורדת ובסוף את המנגולד הקצוצים. 

בעזרת מצקת שופכים לתבנית מאפינס (יוצאות 14 לחמניות די גדולות) ואופים למשך 40 דקות עד השחמה. נותנים להתקרר (אם מצליחים...) ואוכלים. 

שורדות נהדר הקפאה!

************

עוד אני רוצה להזכיר לכם את הקינוח האולטימטיבי שלי כאן בבית. 

כשזה חם זה שוקולטה מפנקת, אחרי לילה במקרר זה מוס שוקולד מעורר ואחרי הקפאה במקפיא זו גלידת שוקולד מצוינת שכיף לאכול בחורף וכמובן בקיץ.

10 תמרים

7 כפות מסת קקאו (סביב 90 גר`)

200 גר` חמאה

500 מ"ל חלב קוקוס

כוס קשיו

2-3 כוסות מים

מערבבים הכל בויטמיקס למשך 2 דקות ובוחרים את צורת ההגשה הרצויה. 

 

שבוע מעולה לכולנו. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת