00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

עוף עם שומר ולימון כבוש בתנור

 

 

 

 

בעלי קנה הרבה שומר , אמרתי לעצמי מה כדאי להכין ... האמת שאין יותר טעים מעוף מבושל עם שומר בסגנון מזרחי

ככה עם בצל וכורכום ...

אבל החלטתי שצריך מעט לגוון ולתת משהו בטעם קצת אחר..ואז הוספתי לימון כבוש... שתמיד נמצא אצלי במקרר..

כמובן שאפשר עם לימון רגיל ....

 

הטעם שיצא היה פשוט מדהים , אי אפשר לתאר את הטעם.... ולא רק אני התאהבתי  , היו אצלי אורחים שנהנו ורק שיבחו על הסגנון המוצלח ..

 

אז הינה לכם מתכון פשוט אפשר להכין בתנור או בבישול..

והטעם מובטח משו משו

 

 

המצרכים:

6  שוק + ירך

   10 עד 7 יח'  -- שומר פרוס לפרוסות עבות 

לימון כבוש  - 1 וחצי  - -- חתוך לקוביות קטנות קטנות 

 במקום אפשר לימון צהוב קטן אחד פרוס לקוביות קטנות כולל הקליפה

שמן זית  4 כפות

פלפל שחור מעט - קצת פחות מרבע כפית

סילאן1 כף

כורכום  1/2 כפית

פפריקה גרוסה 2 כפות

מלח לפי הטעם

1/2 כוס מים רותחים (גודל חד פעמי - 100 מ"ל)

 

אופן ההכנה :

  בקערה  גדולה  מערבבים את העוף  ואת את השומר ביחד.

  מוספים את השמן זית, הלימון הכבוש או הרגיל, סילאן , כורכום והפלפל שחור

לערבב בעזרת הידיים.

  לסדר את העוף והשומר בתבנית להוסיף חצי כוס מים ואת הפפריקה הגרוסה מעל , לפזר מעט מלח ולתנור. ,

 בסיר עם מכסה בתנור 200 מעלות שעה

ועוד חצי שעה 180 מעלות.

 

 ב ת א ב ו ן

 

 את המתכון אפשר להכין גם  בבישול על הגז באותו אופן הכנה על אש בנונית קטנה עד לריכוך השומר ובישול העוף,

בבישול יש לבדוק שלא חסר מים, במידה וחסר יש להוסיף מעט לפי הצורך.

בנוסף : ממליצה להוסיף כמות גדולה של שומר לבישול  במידה ויש -  זה נאכל כמו חטיף.

 

 בדרך לתנור

ותמונה מקרוב

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת