2121
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת שוקולד מושחתת

עוגת שוקולד מושחתת

אני מאוד אוהבת עוגות שוקולד ,וכבר הרבה זמן שאני מפנטזת על עוגת שוקולד עם הרבה שוקולד ,מושחתת וטעימה ,

כשראיתי את התמונה של העוגת שוקולד של דליה מאיר חשבתי לעצמי שאני חייבת להכין אותה ,היא ממש היתה הגשמת

הפנטזיה השוקולדית שלי ,לפני שאתם רצים להכין אגיד שהעוגה מאוד מאוד מושחתת ,מתאימה לאנשים שבאמת אוהבים

שוקולד והרבה ,מצרפת את המתכון המקורי ,לא להבהל נקרא ארוך אבל קלי קלות.

לפני כמה הערות שלי ,הכנתי את העוגה בתבנית 26 עגולה ,הוספתי עוד ביצה אחת ,הפחתתי מכמות השוקולד במקום

400 ג`ר שוקולד השתמשתי ב300 ג`ר ,הפחתתי מכמות השמנת במקום ,במקום 2 כוסות שמתי כוס ו3/4 ,וגם מכמות הסוכר

בקרם במקום 2 כוסות שמתי רק 1 כוס לדעתי ואחרי טעימה היה טעים ביותר ומתוק מספיק ,כאמור אפיתי בתבנית עגולה

אז חתכתי את העוגה לחצי וציפיתי באמצע ולמעלה שתי שכבות סך הכל .ואחרי כל הפטפטת  הנה המתכון ,ותודה לדליה

מאיר המקסימה על מתכון משובח .

אופן ההכנה :

תבנית: תבנית התנור

לבצק הספוג

1/3 כוס קמח

¼ כוס א.קקאו איכותית

1 כפית א.אפיה

¼ כפית מלח (לא לוותר)

4 חלמונים בטמפרטורת החדר

4 חלבונים בטמפרטורת החדר

¼ + ¼ כוס סוכר דק (סוכר דק דק של סוגת ,נמצא בכל סופר)

½ כפית תמצית וניל משובחת (לא התחליף שמוכרים בסופר)

 

מילוי וציפוי קרם השוקולד

400 גרם שוקולד מריר קצוץ

2 כוסות סוכר דק דק (של סוגת ניתן להשיג בסופר,קראו את הטיפטיפון למטה)

2 כוסות שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

½ כפית אבקת נס קפה

 

סירופ להרטבת העוגה :

½ כוס סוכר

½ כוס מים

ליקר שוקולד לפי הטעם

 

אופן ההכנה :

 

הכנת עוגת הספוג:

ניתן להכין יום לפני בכיסוי התבנית בניילון נצמד .

מערבבים בקערה את החומרים היבשים : קמח ,קקאו,א.אפיה ומלח ,מניחים בצד.

בקערת המערבל מקציפים חלמונים עם ¼ כוס סוכר ותמצית הוניל עד שמתקבלת קציפה בהירה ואוורירית, מעבירים את הקציפה לקערה אחרת.  

שוטפים את קערת המערבל מייבשים ומקציפים בה את  החלבונים ¼ כוס הסוכר השניה עד לקצף מבריק ויציב מאחדים את החלמונים עם החומרים היבשים ומקפלים הכל לתוך החלבונים המוקצפים יוצקים לתבנית המשומנת והמרופדת ,ומכניסים לאפיה  12-15 דקות עד שעוגת הספוג קפיצית למגע .

מצננים לחלוטין ,בנתיים מכינים את הקרם .

 

הכנת מילוי וציפוי קרם השוקולד:

שמים בקערה סוכר ושוקולד ומניחים בצד ,שמים בסיר שמנת מתוקה ,תמצית וניל ואבקת נס הקפה ומביאים לרתיחה .

שופכים את השמנת מתוקה החמה לקערת הסוכר שוקולד ומערבבים להמסה (חשוב להקפיד ולבדוק כי הסוכר נמס לחלוטין ,וכמה שהסוכר יותר דק - יימס יותר בקלות).

מוסיפים בהדרגה את החמאה תוך כדי ערבוב עד לקרם אחיד

מכניסים לצינון במקרר לפחות שעה או עד שהקרם מתייצב מספיק למריחה .

 

הכנת הסירופ:

מביאים לרתיחה את הסוכר והמים ומערבבים להמסה מלאה ,מורידים מהאש ומוסיפים את הליקר , מצננים .

 

הרכבת העוגה :

 

בסכין חותכים את עוגת הספוג ל -4 מלבנים שווים כשאורך התבנית  תהיה אורך העוגה .

מרטיבים מלבן ראשון בסירופ ומצפים  בקרם השוקולד ,מניחים מעל מלבן שני מרטיבים ומצפים אף אותו וכך ממשיכים עד לרביעי .

מרטיבים ומצפים גם אותו וגם את שולי העוגה , אם רוצים ליצור את הבליטות לקישוט פשוט עם כפית ללחוץ ולמשוך בכל נקודה שבה רוצים ליצור את הבליטה .

 http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1799720

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת