33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

עוגיות טעימות למשלוח מנות.

פורים הגיע כבר...חג גדול לילדים.

האמת, שהתלבטתי אם להכין משלוחי-מנות ולמי לשלוח, כל העולם ואישתו בדיאטה, הפכו לטבעונים או בתפריט נטול גלוטן...surprise לא רציתי לקלקל להם ,אך בסופו של דבר נפל הפור והכנתי. 

ביום אתמול הכנתי 2 סוגים של בצק פריך אחד לאוזני המן והשני לעוגיות בצורות. 

והיום בין הטיפולים ולמשמע גשמי הברכה שהגיעו בחודש מרץ ,אפיתי. 

השנה הכנתי אוזני המן במילוי חדש.

את ההשראה קיבלתי מאתר pinterst , נוטלה אגוזים ביתי. חלק מן המוצרים לא היו לי אז אילתרתי כראוי להשראה. 

1 כוס אגוזי מלך / שקדים / אגוזי בונדק

2.5 כפיות תמצית וניל

2.5 כפות קקאו ללא סוכר

קורט מלח

3 כפות שמן קוקוס / קנולה

1/2 כוס חלב שקדים / שמנת מתוקה סויה של אלפרו

6 כפות סירופ מייפל, ניתן להשתמש באגבה. 

במיקסר לערבב את האגוזים לעיסה אחידה , דקה .

להוסיף לתמיסה את שמן הקנולה או הקוקוס לבחירתכם ולערבב. 

להוסיף את שאר החומרים , לטעום ולאזן טעמים לפי הצורך. 

התמיסה צריכה להיות רכה, שוקולדית, ניתנת למריחה. 

 ממרח שני היה פרג ...

250 גרם פרג טחון 

מיץ סחוט מתפוז אחד

2 כפות דבש

2 כפות אגוזים טחונים

2 ביסקויטים טחונים. 

לבשל בסיר את הרכיבים למעט הביסקויטים עד ליצירת עיסה אחידה. 

להוריד מהאש ולהוסיף את הביסקויטים, לערבב ולצנן. 

 ועכשיו למתכון של אוזני המן. 

200 גרם חמאה 

1 כוס סוכר, ניתן אבקת סוכר 

3 כוסות קמח לבן מנופה

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס מיץ תפוזים ​.

בקערת המיקסר עם וו K , לערבב את החמאה והסוכר, להוסיף ביצה ותמצית וניל , אחר כך קמח ולבסוף מיץ תפוזים לערבב לבצק אחיד. 

להוציא מקערת המיקסר לעטוף בניילון נצמד לקרר במקרר משך שעתיים או יום. 

להוציא מהמקרר כשעה לפני תחילת אפייה. 

ללוש מעט לבצק אחיד , לחלק לשלושה חלקים. 

לרדד כל חלק , ליצור עיגולים , למלא במילוי ולצור צורת אוזן המן. 

לאפות בתנור בחום של 180 מעלות כעשרים דקות. 

לצנן, לפזר אבקת סוכר ולטרוף....

סתם לשמור למשלוחי מנות. 

בנוסף לאוזני המן הכנתי עוגיות ריבה מבצק פריך. 

בתוכנית מסטר שף , באתגר עוגיות חיים כהן ורושפלד דיברו בניהם על עוגיות לתה, נימוחות, קטנות וטעימות ממולאות בריבה,אז הנה לכם . 

עוגיות ריבה בצורת פרחים, מתוך הבלוג עד הפרור האחרון

200 גרם חמאה

300 גרם קמח מנופה

1 כוס סוכר 

1/2 כוס מיץ תפוזים.

בקערת המיקסר עם וו K  לעבב את החומרים לעיסה אחידה. 

לעטוף בניילון נצמד ולקרר כשעתים. 

להוציא מהמקרר,כחצי שעה לקראת אפייה . 

לחלק את הבצק ל 3 , כל חלק לרדד לעיגול, לקרוץ פרח עם חותכן עוגיות. 

את החור ניתן לעשות עם מכשיר להוצאת ליבה מתפוחים, שקצהו משונן.

לשים לב שאתם יוצרים זוגות של עוגיות.  

לאפות כ 15-20 דקות בחום של 180 מעלות , בתנור שחומם מראש. זהירות שלא לשרוף.

להוציא מהתנור , לצנן, לפזר על העוגיות עם החור אבקת סוכר. 

למרוח ריבת תות על הפרח השלם ולהניח אחד על השני. 

כמות העוגיות היא כ 36 . 

טעים....תהנו לצד כוס תה ירוק.

בנוסף אשתף במאפנ'ס תפוחים. 

מתכון ותיק אותו כבר פירסמתי, במקום לאפות בתבנית, הכנתי בתבנית שקעים חד פעמית. 

רעיון כייפי ונעים לעין, עוגיות אישיות.

משך האפייה  הוא  כ 20-25 דקות .

העוגיות נשמרות בקופסא אטומה כשבוע . 

אסיים בברכת חג פורים שמח.

 עכשיו כשהרשומה באויר אתפנה לתחפושות של הילדים​. 

ממחר מתחפשים , כל יום פעילות אחרת עד לשיא ביום שישי, פורימון. 

מקווה שהגשם יתחשב בילדים....    מצחיק נכון. 

כל טוב וחג שמח. 

אתי. 

נ.ב שימו לב שהכתב התחפש לקראת פורים, כל פיסקה בכתב אחר. 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת