2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

מפרום תפוח אדמה

מפרום או מדיאס בלשון אימי מתפוח אדמה פרוס דק מאוד כסנדוויץ וממולא בבשר טחון מתובל ,מבושל ברוטב עדין עד לריכך ,

מתקבל תבשיל עשיר בטעמים ונימוח מאוד ,תפוח האדמה רך כחמאה והבשר גם הוא רך ומתובל היטב ,הרוטב אינו משתלט ,

תבשיל נהדר וטעים .

4 תפוחי אדמה גדולים מקולפים ופרוסים לפרוסות סנדוויץ דקים ,

קציצות:

1/2 קילו בשר טחון

1 בצל גדול מגורד

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט

חופן פיטרוזיליה קצוץ דק

1 כף אבקת מרק עוף ,

בלילה לטיגון:

1 ביצה

1/2 כוס קמח

לרוטב :

11/2 כפות רסק עגבניות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק

11/2 כוסות מים .

אופן ההכנה:

בקערה שמים את הבשר התבלינים ,בצל ופיטרוזיליה ,מערבבים היטב ,יוצרים קציצות בנוניות ארוכות ושטוחות ,ממלאים את

תפוחי האדמה ,מהדקים מעט בין כפות הידיים ,ממשיכים עד שכל תפוחי האדמה מלאים ,אם נשאר בשר להכין קציצות

ארוכות ולהמשיך במתכון .

בקערה קטנה מערבבים היטב את הביצה ,את הקמח שופכים לצלחת רחבה ,טובלים את תפוחי האדמה בקמח מנערים מעט

טובלים בביצה .

מחממים מחבת עם מעט שמן מטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה משני הצדדים ,מניחים בצד .

רוטב:

בסיר רחב ושטוח יוצקים את המים ,התבלינים ורסק העגבניות ,מביאים לרתיחה ,מסדרים את תפוחי האדמה בסיר ,מכסים

את המכסה מבשלים על אש קטנה שעה ,שעה וחצי .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת