33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

איך לצרוך אוכל בחוכמה.

05/03/2014

הפרומו של התוכנית אודות "כמה אוכל אנחנו מבזבזים" בקשת,  העלה בי רעיון לרשומה. 

עכשיו אחרי שראיתי את התוכנית אפרסם את דעתי בנושא. 

לרוב אנו עושים קנייה אחת בשבוע , גדולה, לפי רשימה מאורגנת ומסודרת המתאימה לצרכים של הבית . 

כן, קונים במבצעים ,מוצרים שיש להם שימוש תכוף במטבח כפסטה, כקמח, סוכר, יוגורט באריזה של 6 כדי שיספיק לכל יום.

לא אקנה מבצעים של נס קפה למשל ...מוצר שכזה מחזיק למשך כחצי שנה בביתנו. רק הילדים הגדולים שותים.

אנחו כמשפחה משתדלים שלא לזרוק אוכל , למדתי ל"השתמש" בשאריות ובחלקי המזון שאנו קונים ולא מתוך קמצנות, אלא מראייה שעדיף כמה שפחות לקנות מזון תעשייתי, מזון מוכן ולהשתמש בחומרי גלם בסיסיים וזמינים.

אשתף אתכם במספר דרכים בהם ניתן להשתמש ברכיבי מזון אותם אנו קונים בסופר.

 לחם מוצר נפוץ בכל בית. משאריות הלחם ואו החלה  שאנו קונים לשבת אני מכינה צנימים וטוחנת אותם לפרורי לחם.

ניתן לטחון עם תבלינים כשום,  פלפל אדום ומלח ולשמור בכלי אטום ובמקפיא . הפרורים משמשים לציפוי שניצלים , ולפשטידות.

 שאריות של גבינה לבנה, קוטג', מלוחה, וכו' משמשים למילוי של לזניה או פשטידת ירקות.

 עגבניות רכות משמשות לסלט מטבוחה, לרוטב עגבניות עסיסי. ניתן לשמור במקפיא.

 עודפים ושאריות של פטרוזיליה,סלרי, שמיר, כוסברה ניתן לטחון ביחד עם שום לעיסה אחידה ולשמור בקופסא של קוביות קרח , לעטוף בשקית ניילון אטומה ולהשתמש למרקים, לרוטבים ותבשילים.

  קטניות - גרגרי חומוס,שעועית למיניה, אנו קונים לפי משקל , בחנות תבלינים בעיר. עם הקנייה אני משרה במים למשך לילה או מספר שעות , מסננת, את הנוזלים, מחלקת לשקיות של 300 גרם ומקפיאה. בעצם זה שהמזון מוכן לשימוש הזמינות שלו גבוהה לתוספת למרקים, תוספת לאורז, לדגים ולעוף למשל.

 שמירה של קטניות במזווה , בארון מעלה סבירות גבוהה של חשיפה לתולעים וחומרים מעפשים , טריות הקטניות ואיכותן יורדת.

 אורז מלא, בורגול, דגניים למינהם אני מעבירה  משקית לקופסא אותה אני שומרת במקפיא ובכך בעצם הטריות של הדגן נשמרת מפני עיפוש ותלוע.   

 ירקות ופירות אמליץ לקנות במידה ובכמות סבירה המתאימה למספר האוכלים בבית.

 מפירות רכים ניתן להכין- ריבה, רסק , לפתן פירות כגון תפוח עץ או אגסים ולהשתמש כחומר גלם בעוגה במקום ביצים למשל.

רסק תפוחי עץ בעוגת תפוחים או שוקולד נותן לחות ונימוחות.

 כצמחונית כמובן שאינני אוכלת מוצרים מן החי כעוף, בשר וכדומה אבל מה לעשות והילדים כן.  בעזרת סכין קטנה וחדה אני מנקה את בשר העוף , חותכת לפרוסות דקות ומוסיפה לירקות מוקפצים.

 עוגות  לקח, עוגות שוקולד ניתן לטחון , להוסיף מרכיכי מזון נוספים ולהפוך לכדורי שוקולד.

 איטריות ביצים, איטריות שעועית או אורז אפשר להוסיף לתוך תבשיל אורז לבן או מלא, דבר המקפיץ את המנה.

שאריות של תפוח אדמה, אורז לבן/ מלא, קוסקוס, בורגול ניתן להוסיף לסלט ירקות. תוספת פחמימות זו מעשירה את הסלט ותורמת לתחושת שובע.

 חשוב לרשום תאריכי קנייה על אריזות של מזון יבש וכך להשתמש בפרק זמן סביר של חודש ,חודשיים מהקנייה.

 רצוי ומומלץ לעבור על המזווה, מקרר, מקפיא לפני הקניות ,להכין רשימת קניות מעודכנת ולא ארטילאית ובכך בעצם אנו מצמצמים מלאי ומחסנים בבית.

לסיכום שימוש מועיל במזון שלנו תורם לבריאות, תורם לאיכות הסביבה ולכיס שלנו.

 

ולקינוח אפנק אתכם במתכון ללחמניות מקמח מלא ורסק תפוחי עץ    

​מתוך מדור "טעם החיים" של נירה רוסו ביום שישי, לצערי לא מצאתי קישור.

הכנתי ויצאתי עם מספר תובנות בהמשך המתכון.  

חומרים:

1 ק"ג קמח מלא

חצי כוס שמן תירס או קנולה

3 כפות שמרים יבשים

5 כפות רסק תפוחים שווה ערך ל 2 ביצים.

חצי כוס סוכר חום

11/2 כפות מלח

2.5 כוסות מים פושרים

 הערה: כמויות המלח והמים במתכון המקורי לא היו מדויקים לדעתי,( 1 כף מלח, 11/2 כוס מים),  

כשמשתמשים בקמח מלא ללחמים יש להוסיף חצי כמות יותר של מלח ומים כיון שהקמח סופח יותר נוזלים מקמח רגיל וטעמו נייטרלי .

אופן הכנה:

מערבלים במערבל את כל החומרים , אפשר גם עיבוד ידני, חוץ מהמלח.

כשהחומרים מתגבשים מוסיפים את המלח, לשים בהדרגה לבצק דביק .

משמנים קערה גדולה בשמן תירס/ קנולה ומניחים להתפחה של שעה וחצי.

בשלב זה ניתן להוסיף כחצי כוס גרעינים או  אגוזים או צימוקים וללוש היטב. 

 מתפיחים פעם שנייה , יוצרים כדורים , מניחים להתפחה ואופים בחום של 180 מעלות כ 30 דקות. 

 

אכילה נבונה , תזונה בריאה, שימוש משכיל במוצרי מזון  מביאים אותנו לבריאות מיטבית ונכונה. 

תודה רבה , אתי. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת