00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

אורז בעשבי תיבול

המתכון הזה מסובך יותר מהממוצע אצלי. הכנתי אותו ביום שישי האחרון בהרבה אלתורים על מתכון אחר שמצאתי באינטרנט והייתי די מרוצה מהתוצאה.

אפשר להחליף ולגוון את עשבי התיבול

 

המצרכים הדרושים:

  1. 3 כוסות אורז ארוך (רצוי בסמטי. פרסי גם טוב)
  2. 4-5 גבעולים של בצל ירוק (כחצי צרור) כולל הראשים
  3. חצי צרור פטרוזיליה
  4. קצת כוסברה (אני השתמשתי בשתי קוביות קפואות)
  5. חופן עלי אורגנו
  6. חופן עלי בזיליקום - או 2 כפיות של בזיליקום מיובש וטחון
  7. 5-6 עלי תרד
  8. 1/2 כפית כורכום
  9. 4 כפיות מלח
  10. 1-2 כפיות מיץ לימון
  11. 1-2 תפוחי אדמה (אופציונלי)
  12. שמן זית או שמן קנולה לטיגון (1-2 כפות)

 

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול מרתיחים כליטר מים עם שלוש כפיות מלח
  2. כשהמים רותחים מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית-קטנה במשך 10 דקות
  3. בינתיים קוצצים את עשבי התיבול ומערבבים בקערה גדולה יחד עם המלח, הכורכום ומיץ הלימון
  4. מסננים את האורז (למעשה לא אמורים להישאר הרבה מים) ומערבים בקערה עם עשבי התיבול
  5. אם רוצים (ואני ממליץ) - מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לפרוסות דקות ומטגנים משני הצדדים. מרפדים את תחתית סיר האורז בתפוחי האדמה המטוגנים (אפשר גם לטגן ישירות בסיר)
  6. עורמים את האורז על תפוחי האדמה או שמכניסים אותו ישר לסיר ומבשלים על אש קטנה - הכי קטנה שאפשר - במשך חצי שעה
  7. אחרי חצי שעה מוזגים קצת שמן זית על האורז (בערך כפית) ויוצקים על האורז כוס מים רותחים
  8. סוגרים את הסיר ומבשלים על האש הקטנה ביותר עוד חצי שעה

 

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת