00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

רולדות מעטפות ואוזני המן עם מילוי פרג מתפצפץ עטוף בבצק פריך שמרים עשיר מיוחד ומאוד טעים.

07/03/2014

 

 

 

 מתכון-  לאוזני המן- משגעים מבצק שלי עשיר כל כך ונשאר טרי כיומיים שלושה. זהו בצק פריך שמרים שאינו מצריך התפחה. במילוי פרג. מתפצפף. שאת סוד הפיצפוץ אגלה לכם בהמשך המתכון. הבצק קל מאוד להכנה;

 

25 גרם שמרים טריים בבקשה.

100 גרם חלב. בטמפרטורת החדר.( חצי כוס מדוד בכוס חד פעמית לשתיה קרה)

-------------------------------------------

לשים שמרים  וחלב בכוס  ולערבב מעט עד אשר השמרים נמסים.

 

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר.

חצי כוס סוכר. (מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה).

1 שקית סוכר ונילין.

1/2 כפית מלח.

1 ביצה.

חצי גרידת לימון.

----------------------------------------------------------

500 גרם קמח.

 

לשים בקערת המערבל עם וו לישה. את החמאה הסוכר. סוכר הוניל והמלח. להתחיל לערבל במהירות נמוכה עד שהחמאה ללא גושים.

להוסיף את גרידת הלימון והביצה ולערבל על מהירות נמוכה כדקה.

לכסות את הבלילה בכל כמות הקמח. ועל הקמח לשפוך את השמרים הנמסים. לערבל על מהירות נמוכה כדקה. ולאחר מכן להתחיל לערבל במהירות בינונית כ-3 דקות עד אשר

הבצק מתגבש יפה וחלק.

לשטח את הבצק על השולחן לצורת מלבן . לעטוף בניילון נצמד. ולקרר כשעה. ניתן להכין  את הבצק יום מראש . ולשמור רק עד למחרת במקרר.עד ההכנה..לא מתפיחים בכלל את הבצק וכך זה צריך להיות. (הבצק גם לא יתפח לכם במקרר וזה בסדר גמור).

 

למילוי הפרג המתפצפץ;

 

300 גרם סוכר. (2 כוסות פלסטיק  לשתיה קרה)

300 גרם חלב.

1/4 כוס סילן או דבש.

1 שקית סוכר ונילין.

1 1/2 כפיות קינמון. (אחד וחצי כפיות).

גרידת לימון שלם.

100 גרם צימוקים.

50 גרם חמאה.

מיף מחצי לימון.

1.1/2 כוסות פירורי עוגות. או עוגיות. או ביסקוויטים.

250 גרם פרג טחון טרי.

ולסוד הפצפצת-  100 גרם פרג שלם.

 

אופן הכנת המלית-

לשים בסיר-סוכר. חלב. ונילין. קינמון. דבש. חמאה. ולהביא לידי רתיחה. להוסיף את הפרג הטחון והפרג השלם לערבב להוסיף את גרידת הלימון ומיץ הלימון ולערבב עוד דקה על 

אש בינונית. להוסיף את הצימוקים ולערבב.  ולבסוף להוסיף את פירורי העוגיות. לערבב ולקרר. אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.

 

אופן הכנת הרולדות.

לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים.

לקמח משטח עבודה היטב  (או לקמח נייר אפייה ולעבוד עליו ). ולרדד את הבצק לגודל של 35X 30 ס"מ בערך ולעובי של  2 ס"מ. למרוח רבע מהמלית על הרולדה  בצורה אחידה. להשאיר שוליים של ס"מ מכל הצדדים ללא מלית.

אם המלית קשה לכם למריחה. לדלל קצת אותה עם חלב. עד אשר היא נוחה למריחה.

לקפל את שולי הבצק מעל המלית ולהתחיל לגלגל לרולדה.

להניח אותה על מגש אפיה מרופד בנייר אפייה.

 

ועכשיו לסוד הברקת הרולדה;

לדלל ביצה עם 1 כפית מים ולמרוח על הרולדה. עם מברשת. לחכות כ-רבע שעה עד אשר הביצה התייבשה. ואז למרוח שוב בשכבה שנייה של ביצה-כך מתקבל ציפוי מבריק ויפה על הרולדה. (עכשיו הרלדה תתפח לכם קלות)

כעת. אפשר להעביר על הרולדה  שיני  מזלג וליצור דוגמת פסים. 

לפני האפייה לנקב בעזרת מזלג בכמה מקומות על הרולדה כדי שהיא לא תתפוצץ באפייה. (וכעת  באפייה הרולדה תתפח לכם יותר וכך זה צריך להיות).

אפייה- בתנור מחומם מראש ל-160 מעלות. כ-30-35 דקות לרולדה. 

 

ליצירת אוזני המן פרג.

לקחת מהבצק חתיכות בגודל פינג פונג ולגלגל אותם לכדור.

לשטח אותם על משטח מקומח. ולרדד את העיגול לקוטר של 7 ס"מ בערך ועובי של 3 מ"מ לערך.

למרוח בשולי הבצק ביצה. 

להניח במרכז הבצק כפית גדושה של מילוי פרג. ולהתחיל לקפל את  שולי הבצק  אחד עם השני וליצור צורת משולש אוזן המן. -חייבים להדק  היטב את הבצק אחד

לשני כדי שהוא לא יפתח באפייה. אפשר להדק את הבצק שיכסה לגמרי את המילוי. ואפשר גם להשאיר אותו שלו יכסה את המילוי. כמו שעשיתי.

גם כאן למרוח ביצה בשני שלבים- מריחת ביצה. המתנה כ-רבע שעה עד אשר הביצה מתייבשת ושוב מריחה שנייה-כך מתקבל מאפה מאוד מבריק.

אפייה. בחום בינוני גבוה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15- 20 דקות בלבד.

מתקבל מאפה מאוד טעים. שתרצו לחזור ולאפות אותו במהלך כל השנה.

 

החמאה הסוכר סוכר הונילין והמלח עורבבבו ואין גושי חמאה.

לאחר הוספת הביצה ועירבבוב קל.

עיסת החמאה מכוסה בקמח . והוספת השמרים הנמסים עם החלב.

הבצק לאחר העירבול חלק רך ונעים.

מילוי הפרג המתפצפץ לאחר הבישול.

בצק מרודד על נייר האפייה. ועליו מילוי הפרג המתפצפץ.

מילוי הפרג מרוח עם השארת שוליים מכל צד.

מתחילים לקפל את השוליים.

מגלגלים לרולדה. מורחים פעמיים בביצה כמוסבר במתכון ויוצרים דוגמת פסים עם מזלג. וגם מחוררים את הבצק לפני האפייה שהרולדה לא תתפוצץ המהלך האפיה.

מאותו בצק - אוזני המן במילוי פרג .

לאחר הקיפול של השוליים לאמצע והידוקם היטב אחד לשני כדי שלא יפתחו בזמן האפייה. השארתי את הפרג לא מכוסה לגמרי.

 

למעטפות במילוי גבינה או פרג

לחתוך את הבצק לריבועים של 7X7  למלא בכף מילית גבינה או פרג. לקפל קצוות בצק נגדיים משני הצדדים. כמו מעטפה. להדק היטב. למרוח ביצה כמו

שמוסבר למעלה. אפי בחום של 170 מעלות כ-20 דקות.

מלית גבינה- 1 גביע גבינה לבנה. 1/2 כוס סוכר. 1 שקית סוכר ונילין. 40 גרם צימוקים 2 כפיות קמח. לערבב הכל ביחד.

 

 

 

 

 

 

 

רולדת הפרג המאוד טעימה. הנה מלמעלה ניתן לראות את סימני המזלג מעל הבצק.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת