00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

סופריטו עוף בניחוח בהרט

כבר פירסמתי מתכון לסופריטו עוף וקציצות שהיה בהשראת אהרוני אבל זה מתכון אחר לגמרי ושלי לגמרי, אחרי סיום הדוקטורט בתחום הסופריטו ומלא ניסוים הגעתי לטעם שרציתי.

אז הנה המתכון שלי לסופריטו ממש מעולה, לא תתאכזבו, מבטיח!!

מצרכים:

6-8 נתחי עוף (שוקיים או כרעיים)

5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות

4 בצלים חתוכים לפלחים

5 שיני שום שלמות

שלושת רבעי בקבוק שמן קנולה (אל דאגה זה לטיגון עמוק ואחר כך נפטרים ממנו)

כף פפריקה מעושנת

כפית שטוחה כורכום

כפית וחצי בהרט

מלח ופלפל

מים רותחים

אופן ההכנה:

בסיר כבד (של קדרה) מחממים את השמן ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד השחמה (כמו צ`יפס) ומעבירים לנייר סופג (יש להקפיד כי קוביות תפוחי האדמה יבשים לפני הכנסתם לשמן כמו כן יש להכניסם לסיר רק כשהשמן רותח, אם אחד מהכללים האלו לא יקרה, תפוח האדמה יתפרק וחבל...).

שופכים חצי מכמות השמן ומשחימים את נתחי העוף ומוציאים לנייר סופג.

שופכים את השמן ומשאירים ממש מעט ומטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון עוד הערך 3 דקות ומוציאים לנייר סופג.

שופכים את כל השמן ומחזירים ללהבה, שופכים פנימה רבע כוס מים רותחים ובעזרת כף עץ מגרדים את תחתית הסיר כדי לקבל את כל טעמי העוף המטוגן.

מכניסים את הבצל, את תפוחי האדמה ואת התבלינים ומערבבים, מכניסים את נתחי העוף ועוד כוס מים ושוב מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה וסוגרים מכסה לשעה.

תהנו!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת