00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מזון למחשבה

קוד חופשי

מכורח המציאות הפכנו למכורים בעקבות הפרסומות...

04/03/2014

 יצאתי לבדוק עד כמה הפרסומות בריאות ומְאוֹשְׁשׁוֹת אם בכלל

השבוע יצא לי לראות את מאסטר שף ומשחקי השף שמשודרים בערוץ 2 פעמים בשבוע. ומה שקומם אותי זה"מבזק הפרסומות." בדקות האחרונות לפני סיום התוכנית מפוצצים אותנו ב - כמה דקות פרסומות אומנם קצרות = בערך כ - 25 פרסומות שמתוכם כ - 18 פרסומות על אוכל שכולם מתפארים בחומרים הטבעיים שלהם וכמה בריאות שופע במוצרים שלהם.תקשיבו זה עסק מבורך. במיוחד כשתנובה מציגה את המצפן התזונתי שלה להפחתת מלח וסוכר.

על איזה גל אתם משדרים?

מצד אחד שואפים לבריאות "הפחתת המלח וסוכר", "ללא חומרים משמרים" תשמעו "הסיסמה" באמת נשמעת טוב המסר קליט שפע בריאות במוצרים. ומצד שני מפוצצים אותנו בפרסומות המכילים עודף נתרן ועוד דברים שאינכם יודעים מה יש שם. למה?  כדי שנוכל לנשנש באמצע הפרסומות.

ישנם מוטיבים חוזרים בפרסומות השונות כמו לדוגמה: שימוש בסיסמאות ( "ללא חומרים משמרים"-"משהו קטן וטוב"- "מוצרים מופחתי שומן" וכו`). השימוש בסיסמאות נועד לחרוט את הפרסומת בזיכרונם של הצופים במודע או בתת מודע ובכך להשפיע עליהם.

האמת בדקתי חלק מהפרסומות ולא התרשמתי במיוחד. ברוב המוצרים הבטתי בסימון התזונתי ומצאתי נתרן בכמויות משתנות שזה בעצם החומר המשמר במוצר,ובנוסף כשהבטתי ברכיבים שם מצאתי פירוט התוספות שעל חלקם הייתי מוותרת.

 מה שלא תמצאו בסימון תזונתי שכולנו מביטים עליו.תגלו ברכיבים של אותו מוצר,ממש ליד הסימון התזונתי.וממש כדאי להביט אף בו .

נתחיל ממוצרי תנובה:עם כל הכבוד למצפן התזונתי ולחשיבות שלו אך עדין נעשה מעט מאוד בנושא.

גבינה צהובה עמק קלאסית תנובה מה שלא מצאתי בערכים התזונתיים מצאתי ברכיבים כגון: צבע מאכל אנאטו E 202 - E 235 חומצה סורבית משמש כחומר משמר בתעשיית מזון.

 

יוגורט yoplait של תנובה ברכיבים מצאתי מייצב פקטין שהוא רב סוכרים הנמצא טבעי בפירות. ואף עמילן מעובד בשם E 1422 - ו  E1449 .

 שוקו תנובה 1 ליטר תנובה מופחת סוכר כ - 30% פחות סוכר משוקו רגיל. אך גם מצאתי ברכיבים חומצת שומן הנקראת E 471

פסטרמה כפרית טירת צבי של תנובה שימו לב לנתרן 980 מ"ג. וברכיבים מצאתי צבע מאכל אנטו ו    E - 326 - 261-250 - 407- 452- 316  לחצו על הקישור ותמצאו בויקיפדיה את יתר המספרים

ובכן גם במעדנים, ועוף טוב טירת צבי של תנובה ,מצאתי ברכיבים צבעי מאכל ותוספי תזונה שונים. (מה שקומם אותי זה שבאחת התכולות של שניצל עוף מצאתי ברכיבים רק 49% עוף אפילו לא חצי מכמות העוף שאמור להיות בשניצל אמיתי) אז "טבעי" או "ללא חומר משמר" כשהתוספים הרבים מעידים על כך , לא נראה לי מציאותי .

אל תשכחו לבדוק בנוסף לסימון תזונתי את הרכיבים שם תמצאו דברים שלא ציפתם להם

עוד פרסומות שהיו באותו מקבץ אך כבר לא היה טעם לבדוק מאחר וידעתי את התוצאות מראש.

גבינה צהובה נעם של טרה אומנם היא ללא חומר משמר, אך הנתרן מעיד על חומר משמר כשמראש צריך להוריד את כמויות המלח שיש במוצרים .ואף אני בטוחה שתמצאו שם  צבע מאכל צהוב בשם אנטו הנותן לגבינה את הצבע נכון שהוא אומנם עשוי מפרחים אך גם עליו היה אפשר לוותר.באמת שלא יצא לי לבדוק את הגבינה הצהובה הזו אך אני מאמינה שאם תביטו ברכיבים תמצאו הרבה יותר מידע .

ועוד פרסומות ... כאב ראש ,כאב ראש ... אולי כדאי לקחת נורופן 

   

   

          

  נתונים של האגודה הישראלית לבריאות הציבור הצריכה היומית לנתרן (מלח) ליום:

בגברים 3.3 מ"ג ליום  = 8 גרם.

בנשים 2.3 מ"ג ביום = 6 גרם.

בילדים 10 מ"ג ליום = 2.4 גרם ליום.

שבוע טוב ומלא בריאות

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מזון למחשבה1 אלא אם צויין אחרת