00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

באלגן במטבח

עוגת גבינה מיוחדת ועסיסית עם צימוקים ובסיס קמח תירס (פולנטה)-פשוט נהדרת..

עוגת גבינה מיוחדת מילוי גבינה קרמי  מונח על בסיס  עסיסי .של בלילת שמנת חמאה קמח תירס (פולנטה) ועוד. מתקבלת עוגה מאוד עסיסית מיוחדת וטעימה מאוד. והכי חשוב -.
 
קלת הכנה.
 

 החומרים;

תבנית חד פעמית 30X20 ס"מ.(או 2 תבניות חד פעמיות קטנות.)

2 כוסות קמח תירס דק  מאוד (פולנטה).-לא אינסטנט

1 כוס קמח רגיל.

100 גרם חמאה מומסת.

100 גרם שמן (3/4 כוס).

1 גביע יוגורט טבעי.

2 גביעי שמנת חמוצה באחוזים שאתם מעדיפים

2 ביצים שלמות

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר ונילין.

1 שקית אבקת אפיה.

 

למלית הגבינה

3גביעי גבינה לבנה סה"כ( 750  גרם)

2 ביצה

3/4 כוס סוכר 

1 שקית סוכר ונילין.

50 גרם צימוקים כהים. (מי שלא אוהב שיוותר על הצימוקים)

-------------------------------------------------

לערבב בקערה קטנה את כל חומרי מילית הגבינה.

 

אופן הכנת הבלילה;

לשים בקערה את ה-שמן. סוכר. יוגורט שמנת חמוצה. ביצים. ונילין. אבקת אפיה.לערבב ולהוסיף את החמאה הנמסה ולערבב

לבסוף להוסיף את קמח התירס והקמח הלבן ולערבב.

אופן הרכבת העוגה;

לשפוך חצי בלילה לתבנית. ליישר לשפוך על בזהירות את מלית הגבינה וליישר בעדינות. (את מלית הגבינה שופכים בעזרת כף בעדינות ומיישרים כדי שהמלית לא תשקע לתחתית התבנית).

עכשיו לכסות בבלילת  העיסה שנשארה בזהירות לכסות עד כמה שניתן את כל הגבינה.

אפיה בחום בינוני 160 מעלות 40-50 דקות למאפה זהוב יפה. אך להזהר לא לייבש אות המאפה.

לחכות 10 דקות  אחרי האפיה -ולהתענג.

ניתן גם לאכול קר או מחומם קלות במיקרוגל.

 

עיסת קמח התירס והשמנות וחמאה בקערה;

 טקסטורת עיסת קמח התירס לאחר העירבוב.

 

חצי מכמות עיסת קמח התירס מחולקת לשתי תבניות חד פעמיות קטנות.

 

מילוי הגבינה מונח על עיסת קמח התירס.ולמטה בתמונה. מיושר בעדינות.

 

הנה מילוי הגבינה -ליישר בעדינות.

על המילוי להניח חצי מכמות עיסת קמח התירס ולישר בעדינות. (תמונה מתחת).

אחרי ישור.

והנה התוצאה לאחר האפיה.שחומה יפה עסיסית ומאוד טעימה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית Facebook Like
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל באלגן במטבח אלא אם צויין אחרת