00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מזון למחשבה

קוד חופשי

הצד המריר של השוקולד המתוק

השוקולד הוא אחד המוצרים הנמכרים והאהובים ביותר בעולם כולו הוא מככב בעוגות, גלידות, מוס,ממרח שוקולד על כריך,מסעדות מכינים ממנו קינוחי יוקרה. תעשיית השוקולד הבינלאומית מגלגלת כ - 110 מליארד דולר בשנה.

חומר הגלם קקאו

שליש מהקקאו בעולם מגיע מחוות המטעים בחוף השנהב. אבקת הקקאו מופקת מייבוש וטחינת פולי עץ הקקאו.מעבר לטעמו הערב לקקאו תועלת תזונתית רבה יש בו כמות כפולה של נוגדי חמצון היעיל לגופינו מאשר ביין אדום ופי שלושה ויותר מב - תה ירוק.

מדוע מריר כל כך השוקולד המתוק?

את הקקאו מגדלים ה"אנשים" (ילדים) הכי עניים בעולם.והרבה לפני שהשוקולד מגיע אל המדפים בסופרמרקטים רבבות ילדים חלקם אפילו לא בני עשר עובדים שעות מפרכות מדי יום בייצורו. לפני כשנתיים נחשפה שערוריית עבדות הילדים במטעי הקקאו בכתבת תחקיר מטלטלת שהכין                 ריצ`רד קווסט אחד מכוכבי CNN. בעזרת צוות של כתבים ומפיקים חשף קווסט את התחנה הראשונה בתהליך הארוך של יצור חומר הגלם שבשבילם השוקולד בכלל לא מתוק. הכתבה העלתה לדיון את התנאים הלא אנושיים שבהם חיים ועובדים הילדים בתעשיית הקקאו.

עבדות

עבדול ,יליד בורקינה פאסו,הוא חלק מצוות של 12 ילדים שעובד חי וישן בחווה.בגיל 10 יש לזכותו שלוש שנות נסיון מקצועי.כשאימו נפטרה ,חטף אותו גבר זר וחצה איתו את הגבול לחוף השנהב. הוא מעולם לא קיבל משכורת תמורת עבודתו.הוא זוכה למעט אוכל,לבגדים שלגופו,ומידי פעם מקבל טיפ מהבוס.עבדול מעולם לא טעם שוקולד.

יאקו נער בן 16 טוען שאימו מכרה אותו למגדל קקאו .לדבריו יום העבודה בעונת הקטיף ארוך ומפרך. הרגלים שלו מלאות בצלקות,אבל הצלקות הנפשיות לא פחות עמוקות.יאקו מעולם לא בילה אפילו יום אחד בחיו בבית הספר,אף הוא מעולם לא טעם קובית שוקולד.

תוצאות

בעקבות הסרט ששודר התברר שכמה מהתאגידים המכובדים והעשירים בעולם נהנים מעבדות הילדים במטעי הקקאו.בארה"ב פורסמו דיווחים ראשונים על ממדי התופעה, המחוקקים החלו להפעיל לחץ על בכירי התעשייה,אבל ברגע האחרון נמנעו מלחוקק חוק שיסדיר את הנושא,ובמקום זאת סוכם שתעשיית השוקולד תהיה אחראית באופן וולונטרי לביעור התופעה.תאגידי השוקולד הקימו גוף בנלאומי בשם "יוזמת הקקאו הבינלאומית",שאמור לאכוף את התקנות החדשות ולמנוע מילדים להמשיך לעבוד במטעים.לא במפתיע זה לא ממש עובד.בין מגדלי החוות שהתראיינו לסרט אין אפילו אחד שיספר שנציג של הארגון יצר איתו קשר או ביקור בחווה. הסחר בילדים עדין סעיף יומיומי בכלכלה המקומית

מעקב

שנתיים אחר כך חוזר קווסט כדי לבדוק מה באמת השתנה אם בכלל מאז אותו סרטון שיצר שגרם למאומה . הסרט ישודר ביום חמישי הקרוב 27/02/14 בשעה 23:00 בערוץ - CNN .הפעם מתלווה לצוות הרשת חוזה לופז אחד מהמנהלים הבכירים בנסטלה תאגיד המזון הבינלאומי הגדול ביותר בעולם.

האם באמת נרצה לאכול עדין שוקולד כשאנו יודעים שילדים בני גילם של ילדינו השתעבדו בשבילו?

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מזון למחשבה1 אלא אם צויין אחרת