00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מוסקה בשר וחצילים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מוסקה בשר טחון וחצילים.

את  פרוסות החצילים, אפשר לטגן במחבת עם שמן, על הכיריים, ואז הם זוללים שמן בכמות מבהילה,

ואפשר כמו שעשיתי במתכון הזה, לאפות אותם בתנור. למרוח שמן על נייר אפיה  בתבנית, לסדר שיכבה אחת של פרוסות חצילים,  למרוח את פניהם בשמן זית בעזרת מברשת, ולאפות עד הזהבה, בתנור חם ב- 200 מעלות. הופכים להזהבת צד שני. כמות השמן הכללית לכל הכמות היתה 1/2 כוס בלבד.

 

בתהליך-  סידור  שתי שכבות חצילים ובשר.

 לפני האפיה, מורחים את הרוטב הלבן.

 

חומרים :לתבנית אובלית גדולה מספיק  ל- 20 מנות.

שנו  כמויות ביחס הדרוש לכם.

7 חצילים מאורכים, פרוסים לאורכם,

מלח גס לזריה על החצילים.

רוטב הבשר:

11/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי,

1/2 כוס שמן קנולה או שמן זית,                                                                                          

1/2 כפית קינמון,

1+1/2 כפיות טימין

3 שיני שום כתושות,

3 בצלים בינוניים,

1+1/2 כפיות אורגנו,

3 כוסות רסק עגבניות מדולל במים כרוטב,

מלח, פלפל,

לרוטב הלבן:

6 כפות מרגרינה (למומרים ולממירים אפשר חמאה),

6 כפות קמח,

3 כוסות מים,

6 ביצים M ,

מלח, 1 כפית ואם צריך להוסיף,

1/2כפית אגוז מוסקט מגורר

אופן הכנה:

בוחרים שישה חצילים מאורכים, שחורים ומבריקים. שוטפים את כל החצילים, חותכים את הגבעול והעלים, וגם את הקצה השני, לא מקלפים.

פורסים לפרוסות  אורך בעובי  1/2 ס"מ  לערך,

ממליחים כל פרוסה במלח גס, ומניחים על משטח משופע, להזעה והגרת נוזלים, כ 30 דקות לערך. שוטפים, ומניחים שוב בשיפוע, ליבוש. אם ממהרים מנגבים עם מגבות נייר סופג.

 

מחממים תנור  אפיה ל- 200 מעלות טורבו

פורשים בשלוש תבניות תנור גדולות נייר אפיה, מורחים בעזרת מברשת שמן,

מניחים שיכבה אחת של פרוסות חציל, ומורחים שמן מעליהן  בעזרת המברשת

מכניסים לתנור המחומם בתכנית טורבו,  שלוש תבניות בו זמנית. כשמזהיב מלמעלה, הופכים לצד שני.  לא ללכת לטייל זה קורה די מהר!

את הפרוסות המוכנות והזהובות  להעביר לכלי פיירקס שטוח מרופד נייר סופג.

עד לשלב זה אפשר להכין יום קודם. במקרה שכזה, מכסים את הכלי במכסה תואם, או ניילון נצמד  ומכניסים למקרר עד להרכבת המוסקה.

הכנת רוטב הבשר:

בסיר עם שוליים גבוהים, קוצצים את הבצל דק, מזהיבים בשמן.

מוסיפים את הבשר הטחון, ומפוררים בכף עץ ישרה, מערבבים ומפוררים כ- 10-15 דקות, עד שהבשר מאבד מצבעו החי, ונעשה  מטוגן היטב.

מוסיפים את השום, רסק העגבניות, התבלינים, ומבשלים בכלי מכוסה על אש נמוכה כ- 30 דקות.  מדי פעם מערבבים למנוע היחרכות . אם מתיבש  להוסיף מעט מים רותחים , לבדוק מליחות.

עד כאן ניתן להכין יום מראש, ולהרכיב את המוסקה רק למחרת.

הכנת רוטב לבן: (ביום ההכנה!) 

בסיר קטן  ממיסים את המרגרינה,

מוסיפים את הקמח, ובוחשים כל העת, כ-2-3 דקות.

מוסיפים את המים תוך ערבוב מתמיד ועד המסת הקמח, ללא גושים. מערבבים עד סמיכות .

טורפים את הביצים,  מוסיפים להן מעט מהרוטב החם להשואת טמפרטורה, מערבבים היטב, ומוסיפים את תערובת הביצים, לסיר עם הרוטב הלבן בערבוב זריז ומהיר. שלא יהיו גושים, (במקרה שיש גושים, העבירו במסננת, או הכניסו לדקה במג'ימיקס והכל מסתדר), מוסיפים מלח ואגוז מוסקט.

הרכבת הלזניה:

בתבנית גדולה ועמוקה, מסדרים  1/3 מכמות פרוסות  החצילים בשיכבה אחת, ללא רווחים ביניהן.

על החצילים יוצקים מחצית מרוטב הבשר.

על הבשר מסדרים שליש שני מכמות החצילים, כך שיכסה הכל,

מפזרים את יתרת רוטב הבשר מעל  שיכבת החצילים השניה, מישרים עם כף, ומכסים בשליש החצילים שנותרו. אם נשארו הרבה מסדרים אותם מעט בחפיפה  לכיסוי מלא ולקבלת צורה יפה.

את הרוטב הלבן יוצקים מעל ומורחים/מישרים בעזרת כף.

מכניסים לאמצע תנור מחומם ל- 175 -180 מעלות (חום בינוני גבוה). עד הזהבה של השיכבה העליונה. כ- 35-40 דקות. כדאי להציץ מדי פעם.

 משהים כ- 15 דקות ופורסים לקוביות גדולות במידה הרצויה .

מגישים חם.

 

 

הערה:

*ל 6 - 8 אנשים תספיק שליש כמות בתבנית  קטנה יותר, עם שוליים גבוהים שלא יגלוש הרוטב באפיה.

 

הרוטב הלבן מעל שיכבת חצילים אחרונה, כמעט מוכן, עוד השחמה קלה.

 

עוד מעט השחמה

והמוסקה מוכנה להגשה 

 

 

 

 

הקפאת שאריות:

אחרי שהמוסקה התיצבה ושהתה במקרר, פורסים  לריבועים של מנות , ומסדרים בכלי מרופד  בנייר אפיה,  בשכבה אחת,

מכסים בנייר אפיה ומסדרים פרוסות בשכבה שניה. מכסים היטב ושומרים במקפיא.

כשמתחשק לכם, מחממים במיקרו רק את המנה שרוצים לאכול. 

 מעדן אמיתי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת