11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לזניה גבינות

לזניה גבינות

 

לזניה גבינות 

 

 

 

עלי לזניה  ללא בישול מסודרים בתבנית משומנת.

לשבור  מעט  מהקצוות, רק בפינות, כדי שעלי הלזניה יסתדרו יפה בתבנית,

לסדר בחפיפה.

 

 

 

 

 

ישנם עלי לזניה לבישול, וכאלה שאין צורך לבשל. שימו לב מה כתוב על גבי האריזה.

כמות הרוטב במתכון מותאמת  ללזניה ללא בישול, ונחוצה לבישול עלי הלזניה תוך כדי אפיה, הנוזלים נספגים במהלך האפיה.

 

 

 

 

 

חומרים:

לתבנית פיירקס גדולה

12 עלי לזניה מהסוג ללא בישול מוקדם,

600 גר' רסק עגבניות,

2 כוסות מים

 1/2 כפית סוכר  לערך

6 שיני שום כתושות

3  קוטג' 5%או 9%3 ,

6 ביצים גודל M, 

 3 כפות פטרוזיליה קצוצה,

1+1/2 כפיות אורגנו,

300 גר' גבינה צהובה מגוררת (עמק),

לתיבול: פלפל, מלח,

 

 

לפני כניסה לתנור

 

 

  אופן הכנה:

מחממים  מראש. תנור ל- 170 מעלות

בקערה  עמוקה מערבבים גבינת קוטג', ביצים מעורבלות בעזרת מזלג,,  ופטרוזיליה קצוצה, מתבלים בפלפל ומלח לפי הצורך.

בקערה נפרדת,  מערבבים מים ורסק עגבניות,  מוסיפים אורגנו  + שום ומערבבים. מתבלים בפלפל ומלח וסוכר (לאיזון ושבירת החמיצות).

בתבנית פיירקס משומנת, מסדרים בחפיפה קלה, 6 עלי לזניה ללא בישול מוקדם.

יוצקים מחצית מתערובת הגבינה,

יוצקים מעל תערובת הגבינה מחצית מרוטב העגבניות,

מפוררים  ומפזרים מעל, מחצית מהגבינה הצהובה המגוררת.

חוזרים שוב על התהליך.

שמים מעל הגבינה הצהובה 6 עלי לזניה,

מחצית  הגבינות שנותרה,

מעל מורחים את מחצית רוטב העגבניות שנותר,

מעל מסיימים במחצית הנותרת של גבינה צהובה,

מכניסים לאמצע תנור שחומם מראש, עד להתכת הגבינה הצהובה, וקבלת צבע זהוב. כ- 30 - 40 דקות

 משהים לייצוב כ- 20 דקות, מגישים חם.

 

 

 

 

הלזניה מבעבעת, הגבינה מותכת וזהובה- הלזניה מוכנה

 

 

הלזניה נשמרת מצוין גם בהקפאה:

 חותכים מה שנשאר לריבועים, מסדרים את הלזניה בשיכבה אחת,

בקופסה מרופדת בנייר אפיה.  סוגרים במיכסה תואם, ומקפיאים.

כשמתחשק, מוציאים, מפשירים ומחממים במיקרו.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת