88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחם כפרי ממולא בכל טוב

לחם כפרי ממולא בכל טוב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לחם כפרי ממולא בכל טוב

שלא מפסיקים לצבוטאותו

בחיבה, ובאהבה, כי הוא עושה פשוט טעים בפה...

כמה פשוט, ככה טעים כמו שאני נוהגת לומר על שכמותו.

התאימו את גודל הלחם למספר הצובטים, ובהתאם את המיליות.

אצלנו היתה כיכר לחם גדולה  למיטיבי צבוט..

 

 

 

 

 

 

 

חומרים:

1 כיכר לחם,  מוכנה  או עשויה בבית,

1/2 ח' חמאה מומסת,

 1 כפית גדושה שום כתוש,

גבינת מוצרלה מגוררת גס, כ-100 גר'(+-) לערך,

 גבינה צהובה מגוררת גס, כ-100 גר' (+-) לערך,

פסטו (של אוליביה -מה שהשתמשתי),

עגבניה פרוסה דק דק

פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות או רצועות קצרות,,

שמן זית,

פלפל גרוס, מלח גס או דק,

 

אופן הכנה: 

לחמם תנור ל- 180 מעלות

להכין תבנית עגולה מרופדת בנייר אפיה,

חותכים את הכיכר לריבועים  לעומק, עד כ 11/2 ס"מ מהקצה. כלומר, תחתית הלחם צריכה לשמש בסיס שלם לא חתוך שמחזיק את הכל. מעבירים לתבנית המרופדת בנייר אפיה.

 בתוך כוס ממיסים חמאה במיקרו,   ומערבבים עם כפית שום.

מורחים בעזרת כפית/סכין בין החתכים כך שהכל יהיה מרוח פנימה, בין הריבועים,  בחמאת שום.

בעדינות  ובאותו אופן, מורחים מעט מהפסטו ברווחים בין כל הריבועים.,

 מכניסים חתיכות פלפל קלוי,

 מכניסים בין הריבועים, רצועות עגבניה דקות,

מכניסים מהמוצרלה המגוררת,

גבינה צהובה,

הכל באופן ששומר על צורת הכיכר, לא להגזים בכמויות המילית.

מלמעלה, על פני הכיכר,  מורחים בעזרת מברשת אפיה את שמן הזית,

מפזרים מלמעלה מעט מלח גס או מלח שולחן דק,

טוחנים מעל הכיכר פלפל שחור גרוס,

מכניסים לאמצע תנור מחומם מראש, 180 מעלות,  לאפיה וקבלת מרקם קריספי של הלחם, עד שהגבינות מותכות. בערך -20- 15 דקות

 מעבירים את הכיכר, לכלי הגשה  עם שוליים מוגבהים, להכלת הפירורים, אל תדאגו, גם אותם אוכלים בסוף,

הכל טעים בטירוף, ומרוב צביטות לא נשאר כלום.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 כיכר לחם כפרי ממולא - לפני  האפיה

 

 

 

 

מוכן להיצבט  עד כלות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת