00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

לחמניות שמרים עם זיתים

לחמניות שמרים עם זיתים

 

 

 

התעוררתי הבקר בכמיהה עזה לנשום את ריח בצק השמרים עד לשלב האפיה. .מי שמכיר את ההרגשה הזו יבין את הצורך להציף את הבית בניחוח המשכר הזה.

משהו שכינן בי כבר אתמול ולא יצא אל הפועל בשל לחץ בזמן, קיבל את מלא תשומת הלב והאהבה אחרי שחזרתי מצעידת הבקר השדות החסה והשמיר. 

 

 

החומרים: 

חצי כוס שמן זית 

500 גרם קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

כפית מלח

טימין יבש

כוס וחצי מים פושרים

כף תערובת מוכנה של תבלין לפיצה

זיתים קצוצים (אפשר להחליף בזרעונים שונים)

150 גרם קוביות גבינה צהובה + קשקבל

 

 

 

ההכנה: 

שמתי בקערת המקסר (וו לישה) את החומרים היבשים. ערבבתי מעט. 

הפעלתי והוספתי את השמן ואת המים המשכתי ללוש.

כאשר נוצרה עיסה אחידה הוספתי את הזיתים וקוביות הגבינה. המשכתי ללוש עוד 7-8 דקות

פזרתי מעט קמח והותרתי להתפחה ראשונה.

אחרי שהבצק תפח - (חצי שעה) יצרתי לחמניות והכנסתי לתבנית שקעים משומנת - התזתי ספרי שמן קנולה.

חממתי תנור מראש ואפיתי עד 25 דקות בחום של 180 מעלות. 

 

 

הריח שהתפשט בבית גרם לצעירים בקומה העליונה לרדת לקפה ראשון של בקר שבת (אצלי כבר מחצית היום.... )

הלחמניות נחטפו עוד לפני שהספקתי לחלק כאן נשיקות בקר טוב... 

 

 

 

בתאבון

 

 

תודה לכם ששבתם להכיר חלק נוסף ממני. אשמח ויותר שתגיבו.

 בחירות נכונות אימון אישי וקבוצתי  

  שלכם תפו  

ריקי ברוך - בחירות נכונות  אימון אישי וקבוצתי

בסדרת 10 מפגשים. מפגש עשירי במתנה 0506489787

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת