2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

תבשיל חצילים עם עגבניות

תבשיל נהדר שהיתה מכינה אימי ז``ל ,תבשיל פשוט עם שני מרכיבים חצילים ועגבניות ,

אני זוכרת כשהייתי ילדה איך שהייתי מתענגת על המעדן הזה ,

בשפתה של אימי המעדן הזה נקרא ``על נאז`ק`` על שום מה אינני יודעת ,

לפני כמה חודשים בטיול בירושלים ישבנו אני ובעלי במסעדה מאוד מוכרת

ועממית בשוק מחנה יהודה ולהפתעתי הרבה בתפריט המתכונים הופיע

השם של המאכל ,כמובן שלא התאפקתי והזמנתי ,כן אותם מרכיבים אבל הטעם שונה לגמרי

,מתובל שונה ממה שאימי הייתה מכינה ,אנחנו היינו אוכלים את ``העל נאז`ק `` עם לחם שחור טרי ובצל יבש

מעדן כל כך פשוט להכנה ,הכייף שבפשטות .

מצרכים:

2 חצילים בנוניים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

5 עגבניות בנוניות קלופות ופרוסות

2 כפות רסק עגבניות

מעט שמן

1כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית קינמון

1 כף אבקת מרק

אופן ההכנה :

בסיר שטוח ורחב יוצקים מעט שמן מסדרים בתחתית הסיר שורה של עגבניות ומעל שורה של חצילים ,וככה ממשיכים עם

יתר העגבניות והחצילים ,מדליקים את להבת הגז ומבשלים על אש בנונית את התבשיל שמתחיל להגיר נוזלים ,מנמיכים את

הלהבה ומבשלים כ40 דקות מתבלים ,מוסיפים את הרסק עגבניות מערבבים את התבשיל ,וממשיכים לבשל עד לצימצום

נוזלים .יש אפשרות להוסיף קוביות בשר לתבשיל כמובן לבשל  את הבשר עד לריכוך לפני ההוספה לתבשיל .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת