55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

היצירה של הלב @

רות מבשלת איכות

עוגת יוגורט ודובדבן @

21/02/2014

           

יוגורט ודובדבנים
שילוב מנצח תמיד

עוגה מקסימה בטעמים ומרקם עדין ונימוח כל כך -
פשוט עונג !

אוהבת את סוגי העוגות האלה,
מהירות הכנה, ללא קישוטים מיותרים ודאווינים מסביב !
הכי הכי פשוט וטעים טעים טעים !

עוגת יוגורט ודובדבנים

מצרכים:

150 גרם חמאה מומסת
2 גביעי יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט החדש של תנובה ביו 0% - מעולה)
1 גביע יוגורט 3%
(סה"כ 3 גביעי יוגורט)
4 ביצים
100 גרם אבקת סוכר
כף תמצית וניל
חצי כפית אבקת אפיה
קמצוץ מלח (לא חייבים)
1 כוס קמח תופח
גרידת לימון או תפוז 
צנצנת דובדבנים בסירופ, מגולענים

אופן ההכנה:

ראשית כל, יש לשים את הדובדבנים במסננת ולהניח בצד להגרת הנוזלים.

בקערת המיקסר עם וו הגיטרה, (או ידנית), להתחיל עם עירבול הביצים ואבקת הסוכר,
עד לתפיחה קלה של התערובת, לשלב פנימה, לסירוגין את הוניל והחמאה המומסת.
להנמיך מהירות ולהוסיף את היוגורט, המלח ואבקת האפיה.
ולבסוף לשלב את הקמח פנימה עד להטעמה של המרכיבים ולהפסיק את פעולת העירבול.

לסיים בשילוב גרידת הלימון -
ובעירבוב ידני עדין עם מרית את הבלילה אשר בקערה וליצוק לתבנית משומנת קלות,
מס` 26. אני השתמשתי בפיירקס עגולה.
אפשר חד פעמית עגולה, אך ממליצה להניח נייר אפייה משומן קלות, לפני היציקה של הבלילה.

כשכל הבלילה בתבנית האפיה, יש לפזר את הדובדבנים המסוננים מעל,
אין צורך ללחוץ אותם פנימה, אלא לפזר בעדינות,
הם כבר שוקעים יפה באפיה.

להעביר את התבנית לתנור שחומם מראש ל200-190 מעלות, לאפות במשך 35 דקות. עד להזהבה יפה של העוגה.
כשהעוגה מוכנה יש לכבות את התנור ולהשאירה לעוד כ10 דקות לפני שמוציאים לצינון.

                         

עוגה נהדרת לכוס קפה של הבוקר,
או לאירוח.
ובכלל להנות בכיף !

 רות פוזדירקה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

פירגון @
בולי העורך של תפוז @
פוסטים מיוחדים ;-)
מתכוניי ב- Foodpage
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נסלישיליפוז15 אלא אם צויין אחרת