33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

עוגת פרג מעולה מקמח מלא

 

או שאוהבים פרג או שאוהבים פרג surprise גרגרים קטנים קטנים ונפלאים...  משתפת כאן במתכון שקראתי בבלוג של יהודית כהן מורחיים - מדובר בעוגה נימוחה ומעולה, קלה להכנה מהספר של נירה שויאר "עוגות לכל עת"  הכמות מיועדת לתבנית עגולה בקוטר 26 או ל-2 תבניות אינגליש קייק. המתכון כאן הוא בשינויים שלי.

 

מצרכים:

1/2 כוס חלב חם

100 גרם פרג טרי טחון היטב - בטחינה טרייה וכפולה עם מטחנת תבלינים ביתית.

3/4 כוס סוכר חום + 1/2 כוס סוכר חום

5 ביצים מופרדות - לחלמונים וחלבונים

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כף גרידת לימון

קורט מלח

1/2 כוס שמן

1 וחצי כוסות קמח מלא - אני השתמשתי בקמח מלא של "ברילה"

1 שקית אבקת אפייה

 

אופן ההכנה:

לחמם את התנור 180°c לפני התחלת ההכנה.

לטחון את הפרג היטב ובקרבת מועד ההכנה ככל האפשר.

 

 

לחמם את החלב ולא לתת לו להגיע לנקודת הרתיחה! 

להוסיף את הפרג לחלב ולחכות 10 דקות - עד שהפרג סופח אליו את כל כמות החלב.

בקערה גדולה לערבב מיץ תפוזים, חלמונים, 3/4 כוס סוכר חום, גרידת לימון וקורט מלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.

 

 

להוסיף את השמן בזרם דק ולהמשיך עם הקמח עד לקבלת מרקם חלק.

להוסיף את תערובת הפרג ולערבב קלות.

בקערה אחרת להקציף חלבונים עם 1/2 כוס סוכר חום בהדרגה.

לפזר מעל קערת הבצק את אבקת האפייה, להוסיף חצי כמות מקציפת החלבונים ולקפל את התערובות אחת לשנייה בעדינות, להמשיך באותה פעולה עם חצי הכמות שנותרה מקציפת החלבונים ולהעביר לתבנית האפייה משומנת.

 

 

משך זמן האפייה: 

אם תאפו בתבנית עגולה יש לאפות 50-60 דקות, אם תאפו באינגליש קייק יש לאפות 35-40 דקות.

נעצו קיסם שיניים (נקי!) בעוגה - אם הוא יוצא יבש אז היא מוכנה, אם לא תנו לה עוד מספר דקות ובדקו שוב.

למי שאוהב/ת שוקולד מעל העוגה שלו ניתן להמיס שוקולד מריר ושמנת מתוקה שיצפו את העוגה - לדעתי היא מעולה גם ללא התוספת הזו 

 

 

עוגה זו מוקדשת לכל אוהבות ואוהבי הפרג - כי פרג זה לא רק לפורים  ואם בכל זאת בא לכן/ם להכין משהו פורימי, המתכון שלי לאוזני המן  חג שמח, לבריאות ובתיאבון!

 

 

רשומה זו מוקדשת לסבא שלי יוסף ז"ל ולסבתא שלי לאה ז"ל היפים והיקרים 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת