00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

עוגת גבינה-פרלינה על תחתית "אוריאו"

21/02/2014

לאחרונה יש לי חשק להכין עוגות גבינה. העוגה הזו היא טעימה במיוחד, כך שאפילו בני בית שלא אוהבים עוגות גבינה, התלהבו מהעוגה הזו.

המצרכים:

לבסיס:

4 שקיות עוגיות "אוריאו" (סה"כ 16 עוגיות)

50 גר' חמאה, מומסת

לבלילת הגבינה:

כ-500 גר' גבינה לבנה 5% או 9%, פחות 2 כפות.

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

1/2 מיכל (200 גר') חלב מרוכז

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס סוכר

1/3 שקית אינסטנט פודינג וניל

3 ביצים

1 כוס מחית נוגט (פרלינה) (להשיג בחנויות מתמחות)

לציפוי: 66 גר' שוקולד מריר + 2 כפות חלב

 

אופן ההכנה:

1. מכינים בסיס: טוחנים את העוגיות לפירורים דקים. ממיסים את החמאה ומערבבים עם העוגיות לתערובת אחידה.

    משטחים את הפירורים בתחתית תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב.

2. הכנת בלילת  הגבינה: מערבלים ידנית יחד את הגבינה, השמנת חמוצה, החלב המרוכז, הסוכר ות. הוניל. מוסיפים לבלילה את האינס' פודינג ומערבבים היטב לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומבליעים אותן היטב בתערובת לאחר כל הוספה.

  מפרישים כוס מתערובת הגבינה לקערה נפרדת ומוסיפים אליה את מחית הנוגט (פרלינה) - מערבבים לתערובת אחידה.

3. שופכים בזהירות את תערובת הפרלינה מעל תחתית הפירורים.

    שופכים גם תערובת הגבינה (ללא תוספת הפרלינה) מעל הקודמת.

4. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. אופים את העוגה במרכז התנור כ-45 דק' בחום 165 מעלות או שהעוגה מתייצבת בצדדים ומרכזה נשאר עדיין רוטט.

5. נותנים לעוגה להצטנן בטמפ' החדר.

6. מכינים ציפוי: ממיסים את השוקולד מעל באן מרי, בסיר קטן מרתיחים את החלב ומוסיפים לשוקולד המומס, מערבבים לתערובת חלקה.

    מצפים העוגה מעל בשכבת השוקולד.

7. שמים במקרר עד למחרת היום ורק אז מגישים.

בתאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת