00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

בייגלה במילוי ממרח עגבניות מיובשות וגבינה בלוגרית

החלטתי שאני רוצה לנסות לאפות לחמים ולחמניות לבד בבית. השבת ניסיתי והכנתי את הבייגלה המשגעים האלה שכבר באים עם מילוי. הבייגלה יצאו רכים ואווריריים.

המצרכים:

לבצק:

1/2 ק"ג קמח לחם

3 כפות סוכר

1/4 כוס שמן זית (כ-2 כפות מלאות)

1 כף שמרים יבשים

1/2 1 - 1/4 1 כוס מים טיפה חמימים

קורט מלח

 

למלית:

גבינת בולגרית

2 כפות שמן זית

ממרח עבגניות מיובשות

 

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום, קצח

 

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה את הקמח, מוסיפים סוכר ושמרים ומבליעים לתוך הקמח. יוצרים גומה ומוסיפים שמן ומתחילים לערבב (במיקסר או ידנית) תוך הוספה הדרגתית של המים. לפני שזה לגמרי אחיד מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש. סה"כ לשים כ-10 דק' (הלישה הממושכת והוספת מים הדרגתית - עוזרים ליצור מרקם נעים ואוורירי של הלחם/ לחמניות וכיו"ב).

2. משמנים את את עיגול הבצק שנוצר ושמים בקערה נקיה. מכסים בשקית ונותנים לבצק לתפוח במקום חמים כשעה וחצי עד שמכפיל את נפחו.

3. מעבירים הבצק למשטח מקומח, חובטים להוצאת האוויר ומחלקים לכ-8 כדורים שווים. נותנים להם לנוח 15 דק' ואז מרדדים אותם לעלים.

4. מפוררים את הגבינה הבולגרית ומערבבים  עם שמן הזית.

5. על כל עלה מורחים קצת ממרח עגבניות. מפזרים לאורך העלה את הגבינה ומגלגלים לרולדות. סוגרים את 2 הקצוות ע"י הכנסה של קצה אחד לשני וצביטה. מותחים קצת את הרולדות הסגורות. שמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד כ-40 דק'.

6. מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח.

7. אופים בתנור שחומם מראש כ-20 דק' בחום 180 מעלות.

 

בתאבון

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת