88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

ירקות שורש ממולאים - מעולה לצמחונים

24/02/2014

קיבלתי גאדג`ט במתנה, אז שלא אנצל אותו? תודה לאורלי גיסתי שהיתה לה הרגשה עד כמה רציתי לנסות את המכשיר הזה

המכשיר עשוי פלסטיק, נראה כמו מקדחת ירקות, מתאים מאוד לריקון ירקות לממולאים, יש לו 4 ראשים בגדלים שונים, מכניסים את הראש לירק ומוציאים את הליבה, המכשיר לא חשמלי וללא בטריות.

קצת קשה עם ירקות שהם יחסית קשים: גזר, סלק, עם הקישוא היה קל יותר.

אפשר גם לרוקן עם המכשיר הזה תותים גדולים ולמלא בקרם, אגסים, צנוניות, תפוחי אדמה, שומר ועוד.

אוקיי, מספיק פרסומת, קצת תמונות על התהליך ולאחר מכן המתכון.

אני בחרתי למלא: גזר, קישואים וסלק אדום, אתם כמובן מוזמנים למלא כל מה שאתם אוהבים

מצרכים:

  1. ירקות שורש: גזר, קישוא, סלק  
  2. 1.5 כוסות אורז פרסי שטוף ומסונן
  3. 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  4. 5 שיני שום קצוצות
  5. 2 עגבניות קצוצות
  6. 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  7. מי שאוהב את הטעם של הנענע, יכול להוסיף מעט נענע קצוצה
  8. 1/4 כוס שמן קנולה לטיגון
  9. לערבב בקערית: 1 כפית שטוחה מלח, 1 כפית פלפל שחור, 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה, 1 כפית כמון
  10. להכין בקערית נפרדת לערבב ולהניח בצד:1 כוס מים, מיץ מלימון אחד, 1 כף חומץ, 1/4 כפית שטוחה מלח,           4 כפיות שמן קנולה.

הכנה:

  1. בעזרת המכשיר להוציא את הליבה של הירקות, לא לחורר עד הסוף את הגזר והקישוא, להשאיר סגור בצד אחד
  2. עם הקישוא קל, עם הגזר והסלק מעט קשה, אז צריך סבלנות.
  3. להניח את הירקות בצד
  4. בסיר מתאים בו נבשל לאחר מכן את הממולאים, לשפוך שמן, להוסיף בצל ולטגן עד שמזהיב, להוסיף שום, עגבניות, חלק מהמילוי של הגזר והקישוא, להמשיך לטגן עוד 2 דקות, להוסיף את האורז, רסק עגבניות, 1/2 כוס מים ומחצית מהתבלינים שהכנו, לערבב ולבשל בערך 5 דקות, לכבות, להוסיף את הנענע, לערב היטב, לקרר.
  5. לאחר שהתערובת התקררה, למלא את הירקות
  6. לסדר בתחתית הסיר את מה שנשאר מהמילוי של הירקות, להניח מעל את הירקות שמילאנו
  7. את יתרת התבלינים לפזר מעל הירקות
  8. את הקערית עם הנוזלים שהכנו מראש, לשפוך מעל התבלינים שפיזרנו
  9. להביא הסיר לרתיחה של 3-4 דקות, להנמיך את האש ולבשל עד שהאורז מבושל, צריך לטעום, לי לקח בערך 3/4 שעה
  10. להגיש חם

המתכון התפרסם באתר  FoodsDictionary, כנסו לצפות בערכים תזונתיים של המתכון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת