00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות פרחים מבצק פריך

21/02/2014

 

מהיום בו אני זוכרת את עצמי.... (טוב זה כבר היה די מזמן surprise) תמיד אהבתי פרחים!!

אני אוהבת אותם בגינה, בשדה הפתוח, בעציץ הקטן, וגם בצנצנת על השולחן. פרחים תמיד עושים לי טוב על הלב  ומעבירים לי מסר אישי שהכל יהיה טוב. גם אם עכשיו לא הכל נראה כל כך ורוד ולעתים קצת קשה ... הפרחים תמיד מרגיעים אותי. מכניסים לי אוויר לראות, ומשרים עלי רוגע.
אולי זה בזכות הצבעים היפים שלהם, אולי זה בזכות הריח הנפלא שלהם ואולי זה השילוב ביניהם. או אולי זה סתם כי אני פשוט אוהבת פרחים! 

 

טוב חברים, נראה לי שהבנתם שאני אוהבת פרחים...חחח
אז אחרי פתיחה אישית כזאת "נשפכת", אתם כבר יכולים להבין למה נפלה בליבי ההחלטה לדבר אליכם בפרחים... ולהכניס אותם גם אל המטבח.
הפעם הכנתי עוגיות פרחים מבצק פריך ממולאות בקרם שוקולד לבן עם תותים וקוקוס. ותתארו לעצמכם שאתם מקבלים זר עוגיות פרחוני וטעים כזה... זו לא המתנה המושלמת?!

 

ההכנה לא מאוד מסובכת אבל צריך לדעת לעבוד עם צנטר זילוף של פרח. (אני השתמשתי בצנטר 2D) אם אתם לא רוצים להשקיע כל כך ולהכין פרחים אפשר גם להכין את העוגיות עגולות (כמו עוגיות מקרון) ולמלא בקרם. אני הכנתי את הקרם בטעם תות שדה (מה לעשות העונה קצרה וצריך להספיק) אבל אם אתם מכינים את העוגיות לא בעונה אתם יכולים לוותר על התותים.

 

 

 

 

בצק העוגיות:

המרכיבים:

  • 250 גר' חמאה רכה

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1 ביצה

  • 1/2 כפית נס קפה מגורען

  • 1 כפית מים רותחים

  • 2 כוסות קמח 

  • 1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. המיסו בכוס קטנה את הנס קפה בכפית המים הרותחים וערבבו להמסה.

  2. הכניסו אל קערת המיקסר, עם וו הגיטרה, את החמאה, הסוכר, והנס קפה המומס. וערבבו במהירות בינונית עד להווצרות מסה בהירה ותפוחה.

  3. הוסיפו את הביצה והמשיכו לערבב עד להטמעתה במסה.

  4. האטו את מהירות המיקסר, הוסיפו את הקמח והמלח והמשיכו לערבב עד לקבלת בצק רך ואחיד. (השתדלו לא לערבב יותר מידי)

  5. הכניסו את מסת הבצק אל שקית זילוף עם צנטר פרח (2D).

  6. זלפו בעדינות את עוגיות הפרחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ברווחים של כ- 1/2 ס"מ האחד מהשני. 

  7. הכניסו את התבנית לאפיה בתנור שחומם מראש לחום של 200 מע' למשך כ- 8-10 דק'. 

  8. צננו היטב את העוגיות.

 

לפני האפיה...

    

  לאחר האפיה...

  

 

 

קרם המילוי:

המרכיבים:

  • 200 גר' שוקולד לבן

  • 100 מל' שמנת מתוקה

  • 20 גר' קוקוס טחון יבש

  • 1 כף תותים מרוסקים

  • 2 טיפות צבע מאכל ורוד טבעי

 

אופן ההכנה:

  1. המיסו את השוקולד הלבן במיקרוגל, בפולסים קצרים של 30 שניות עד להמסה מלאה.

  2. הכניסו אל סיר קטן וחסין אש, את השמנת המתוקה והביאו לסף רתיחה.

  3. שיפכו את השמנת המתוקה מעל השוקולד הלבן וערבבו למסה אחידה.

  4. הוסיפו את הקוקוס, את התותים המעוכים ואת צבע המאכל. ערבבו היטב למסה אחידה והכניסו למקרר לייצוב של שעתיים -שלוש לפחות. (אפשר גם לילה)

 

הרכבת העוגיות:

  1. סדרו את העוגיות בזוגות. כאשר אחת הפוכה כשהתחתית כלפי מעלה.

  2. הכניסו את קרם המילוי לשקית זילוף וגיזרו את הקצה מעט. (אפשר למלא את העוגיות גם בעזרת כפית קטנה או סכין, אך החיים הרבה יותר קלים עם שקית הזילוף)

  3. זלפו מהקרם מעל כל העוגיות ההפוכות, והדביקו מעל את בת הזוג. כך שיתקבל סנדביץ' פרחוני קטן.

  4. העוגיות נשמרות בכלי אטום בטמפ' החדר למשך 3 ימים. (אפשר גם לשמור במקרר)

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת