00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

קצר וקולע

לילה נעים חברים יקרים!

לא מאמינה שנעלמתי לחודש כמעט! אין שהזמן טס כשאין חשק לכלום כשנהנים. אין תירוצים שיצדיקו את היעלמותי, סתם כזה מצב רוח מלנכולי ובלתי יצירתי. בינתיים השנה החדשה לא מעודדת אותי במיוחד, אבל... כפי שאתם זוכרים "אהבה באה, אהבה הולכת, ולאכול תמיד צריך" אז נכון שהתדירות ירדה ביחס לעבר אבל אני עדיין מנסה מתכונים חדשים ועדיין הרעיונות והחומרים הממתינים לעריכה נערמים אי שם בין הג'יגאבייטים של המוח הממוחשב.
אז היום נשלוף לנו מתכון שנוסה בהצלחה והיה לי מאוד-ממש-לגמרי טעים! גיליתי על עצמי ששוקולד(רק לא לבן חלילה!) +קצת מלח+קצת משהו חמצמץ פשוט עושים לי את זה. והמתכון המדובר משלב את הכל למעט החמיצות איתה אילתרתי על דעת עצמי(על כך בהערות). גם את המתכון הזה אימצתי מתוך הבלוג שאני מאוד מעריכה JoyofBaking ולמרות שהוא מאוד פשוט בהכנתו הוא מלווה בסרטון מצולם המדגים את כל שלבי ההכנה שזה תמיד עוזר ונותן יותר ביטחון. בסך הכל מדובר בשוֹרטברד שהוא למעשה מין עוגיית חמאה עדינה ופריכה אותה נהוג להכין בתוך תבנית עגולה ולפרוס לפלחים בדומה לעוגה רגילה. בגרסא שבחרתי כאמור השוֹרטברד מקבל טעם שוקולדי בזכות אבקת הקקאו ובזכות הציפוי..או הציפוי! הדבר הזה הפך את הכל למשהו מדהים באמת! עשיר ושוקולדי כל כך שפשוט לא הייתי מסוגלת לעצור מלאכול! בשתי מילים- קצר(שוֹרט, כן?) וקולע!
אפרופו שבוע השוקלד ;-)

 

 

*כאן נמצא המתכון המקורי*

 

שוֹרטברד בטעם שוקולד עם ציפוי אגוזים
הרכיבים (לתבנית מתפרקת בכותר 20-23 ס"מ):
130 גרם קמח
25 גרם אבקת קקאו לא ממותק
1/4 כפית מלח
113 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון גדול
לציפוי:
90 גרם שוקולד מריר
28 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/3 כוס (80 מ"ל) אגוזים לפי הטעם קלויים,מומלחים,קצוצים גס

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית במעט חמאה או בעזרת ספריי שמן.
מנפים לקערה את הקמח, הקקאו והמלח.
מניחים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים כ-2 דקות עד שמתקבל מרקם קליל ואוורירי.
מוסיפים את תמצית הוניל והחלמון וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שנוצר בצק.
מעבירים את הבצק אל התבנית ומיישרים-לוחצים כך שיכסה את כל התחתית בשכבה אחידה.
אופים 20-25 דקות או רק עד שהמאפה יציב וכבר לא נראה לח.
הציפוי:
בזמן שהשוֹרטברד בתנור ממיסים את השוקולד והחמאה (על בין מארי או בפולסים במיקרוגל) ומערבבים עד שנוצר קרם חלק ומבריק.
מיד אם צאתו של המאפה מהתנור יוצקים את הציפוי ומיישרים בעזרת מרית או גב הכף.
מפזרים את האגוזים הקצוצים ולוחצים אותם מעט אל תוך הציפוי.
מעבירים לצינון מלא ע"ג רשת מתכת, משחררים מהתבנית ופורסים ל-16 פלחים שווים.

 

 

הערות ואלתורים על הדרך:
הכנתי את השוֹרטברד בתבנית 20 וכהרגלי ריפדתי את התחתית בגליון נייר אפיה. גם לא חיכיתי לצינון מלא כדי לשחרר את המאפה, שמתי לב שהתחתית "מזיעה" והייתי חייבת למנוע הרטבת המאפה לכן העברתי אותו לרשת לפני הזמן.
אולי היה קצת עבה מדי ביחס לעוגיות למשל, לי זה היה טעים ככה, זה הרגיש כמו עוגה מיוחדת כזו :-)
אני בטוחה שאת כמות החמאה ניתן לעגל בלי בעיה ל-115 למשל, ובציפוי להתפשר על 30.
לא היו לי אגוזים "מוכנים" לכן קליתי תערובת של שקדים/בונדוקים/פיסטוקים/פקאנים ואגוזי מלח. את השוקולד המריר שיש לי (60% מוצקי קקאו) ערבבתי עם  שוקולד חלב, בערך חצי-חצי והוספתי מלא מלח לתוך התערובת (כאמור האגוזים שלי לא היו מלוחים).
בנוסף לתערובת האגוזים הוספתי חופן נדיב של חמוציות שקצצתי מעט לפני כן.ומבחינתי השילוב הזה עשה את כל ההבדל והעלה את השוֹרטברד שלי בכמה רמות.הייתי מאוד קרובה לנהום עם כל ביס, באמת!


חלומות נעימים לכולם! בהצלחה ובתיאבון!
 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת