00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שמרית - זה לא רק שמרים

צרכ(ח)נות - בלוג חדש

צרכנות () או צרחנות ()?
בעידן המודרני, כל יום צצים על המדף מוצרים חדשים, עסקים נפתחים ונסגרים בין לילה ושירות הלקוחות כבר "ממש לא כמו פעם" ה-צרכנות לרוב הופכת ל-צרחנות.

בבלוג אנסה לעשות קצת סדר, להמליץ על שירותים ועסקים איכותיים ולהזהיר מכאלה שלא.
יהיו טיפים, מבצעים, הנחות, מתנות ומתכונים.
 
אתם מוזמנים להתרשם ולהירשם לעדכונים בקישור הבא-
http://blog.tapuz.co.il/shimritaz

קערת לחם למרק

לפי תחזית מזג האויר, בסוף השבוע הקרוב, החורף חוזר .
למרות שזה הולך להיות קצר ולא ממש סוער זו הזדמנות מצויינת להכין מרק.

אני מאוד אוהבת מרקים במיוחד את הסוג הסמיך והטחון...(או כמו שקוראים לו אצלנו במשפחה "מרק גרבר" indecision).
בעלולי אוהב את המרק שאמא שלו מכינה ולא מוכן לטעום מרקים אחרים.

ערב אחד, אחרי שופינג מוצלח באיקאה surprise, עברנו ליד המסעדה במקום וראינו פרסום של מרק בקערת לחם.
מיותר לציין כמה הופתעתי (ושמחתי) כשבעלולי אמר שמתחשק לו לנסות..
המרק שהוגש באותו יום היה מרק אפונה..הייתי בטוחה שהוא יוותר, כי הוא ואפונה לא ממש חברים, אבל מסתבר שלא..
אצלו - נרשמה התלהבות מהמרק ומהלחם.
אצלי - נרשמה הערה לרוץ ולחפש מתכון טוב כדי לשחזר את זה בבית.

הלחם קריספי, טעים וממכר..
הבעלול מרוצה מהמרק ומהקערה הביתית..
ואני...הרווחתי מכל הכיוונים:
בעל מרוצה
מתכון מוצלח לאוסף
והכי כיף - לא צריף לשטוף כלים אחרי האוכל....יששש cheeky.

קערת לחם למרק - 

7-8 קערות 

1 ק"ג קמח
24 גר' (כ-2 כפות) מלח
12 גר' (כ-2 כפות) שמרים יבשים
50 גר' (1/4 כוס) סוכר

מערבבים את הקמח, המלח, השמרים והסוכר יחד.

600 מ"ל (2.5 כוסות) מים פושרים

מוסיפים ולשים כ-5-7 דק' עד קבלת בצק אחיד, חלק וגמיש.
מכסים את הבצק בניילון, משאירים למנוחה כ-5 דק' ולשים שוב כ-2 דק'.
מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים עד הכפלת הנפח (30-60 דק').
מחלקים את הבצק ל-7-8 יח', מכדררים כל חתיכה לכדור.
מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים שווים וגדולים, מפזרים על הכדורים מעט קמח. 
מתפיחים שוב, כמעט עד הכפלת הנפח.
מניחים בתחתית התנור כלי עם מים ומחממים ל-250 מע'.
בעזרת סכין חדה וחלקה חורמים איקס בראש כל כדור ומכניסים מיד לתנור, מנמיכים את הטמפ' ל-200 מע' ואופים 15-20 דק' (אצלי זה לקח 15 דק').
מוציאים בזהירות את כלי המים, מנמיכים את הטמפ' ל-170 מע' ואופים 10 דק' נוספות.
מוציאים את הלחמים מהתנור ומעבירים לרשת צינון.
כשהלחמים התקררו חותכים את ה"כיפה" ומרוקנים את התוכן הרך, משאירים דופן עבה (כ-1 ס"מ).

בשלב הזה יש 2 אפשרויות - 

1. אם רוצים להגיש מיד - מכניסים את קערות הלחם לתנור שחומם מראש ל-190 מע', מוציאים, ממלאים במרק ומגישים.
2. אם רוצים להגיש במועד מאוחר יותר - מצננים את קערות הלחם לטמפ' החדר, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.
כשרוצים להגיש - מפשירים כ-5-6 שע', מכניסים את קערות הלחם המופשרות לתנור שחומם מראש ל-190 מע' ל-10 דק', מוציאים, ממלאים במרק ומגישים.

הערות - 
קערות הלחם מתאימות לכל סוג של מרק, סמיך או דליל, את המרק הדליל יש לדאוג להגיש מיד ולא להשאיר זמן רc בתוך קערת הלחם.
במתכון המקורי אין סוכר, אני הוספתי מעט בשביל הטעם והצבע הזהוב יותר.
אני מעדיפה להכין נאגלה של לחמים, להקפיא ולהפשיר ולחמם לפני ההגשה..כך תמיד יש מלאי קערות אכילות במקפיא.
לא להתפיח יותר מידי את הלחמים, איננו רוצים לחם אוורירי אלא לחם דחוס יותר שלמרק יקח זמן להיספג בו.
לא מורחים את הלחם בביצה לפני האפייה, איננו רוצים קרום רך ומבריק.
לא לוותר על המים בתחתית התנור ולשים לב שהתנור חומם מראש לחום גבוה...שני אלה יגרמו לקרום הלחם להיות חזק ודחוס.

 

מרק אפונה מהיר- 

3-4 מנות

1 בצל בגדול בינוני חתוך לקוביות
3 כפות שמן

לטגן את הבצל עד להזהבה.

1 שקית (600 גר') אפונה עדינה

להוסיף את האפונה ולטגן כ-5 דק'.

ציר עוף / בשר / מרק
או
מים עם מרק עוף, מלח, פלפל

להוסיף ציר מרק עד לכיסוי האפונה.
לבשל כשעה.
לטחון באמצעות בלנדר / בלנדר מוט עד למרקם חלק.

 

תמונות..

מקור - עודד פישר, אתר "מיקסר".

אהבתם? נסו את הלחמים האלה 

לחם מעולה עם תוספות לחמניות רכות ןוטעימות לחם דלעת כתמתם לחמניות כוסמין 

ניסיתם מתכון מהבלוג? צלמו ושתפו אותי ואת שאר החברים.
ניתן לשלוח לי את התמונות במסר, מייל או להעלות לדף הפייסבוק ואפרסם אותן כאן בצירוף קרדיט.

אם אהבתם פרגנו לי בלחיצה "אהבתי" ושתפו את חבריכם בפייסבוק 
יש לי דף בפייסבוק אתם מוזמנים להיות חברים שלי .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פינוקית מתוקית אלא אם צויין אחרת