55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מאפה בצק עלים עם עלי מנגולד

המצרכים: (לשלוש רולדות)

חב' בצק עלים מרודד מופשר במקרר

למלית:

2 חבילות עלי מנגולד 

2 בצלים בינוניים

1/2 קופס' גבינת שמנת (100 גרם) או לחילופין גבינה 5%

150 גרם גבינה בולגרית

מלח ופלפל לפי הטעם

ביצה למריחה

שומשום

אופן ההכנה:

1.  שוטפים היטב את עלי המנגולד. מפרידים את החלק הירוק מהגבעול הלבן (לא זורקים, אפשר להכניס למרק) וחותכים. חולטים את העלים החתוכים במעט מים, עד שמתרככים. מסננים את המים, ולאחר שמתקררים סוחטים את העלים בשתי הידיים מעודפי המים. 

2. מערבבים את עלי המנגולד עם הבצל המטוגן והגבינות. 

3. פורסים שליש מכמות גליל הבצק עלים. מרדדים עוד קצת את הבצק לצורה של מלבן. מפזרים שליש מכמות המלית על השליש המרכזי של המלבן.

4. חותכים רצועות אלכסוניות משני צידי המלבן.

 

5. סוגרים את הרצועות על המלית

6. מורחים בביצה ומפזרים שומשום

7. אופים בתנור מחומם 170 מעלות עד שהמאפה מזהיב. (לפעמים קורה שבמאפי בצק עלים ממולאים התחתית לא נאפית מספיק ויוצאת "בצקית". במקרים כאלו, אני ממליצה להפוך בזהירות את המאפה ולאפות אותו עוד כמה דקות על צידו ההפוך.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת