55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

אנטיפסטי שומר, סלק, קישואים וחצילים

 

טוב לאירוח, אפשר להכין יום מראש, לשמור בקירור וכמה שעות לפני ההגשה, להוציא מהמקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר

המצרכים:

שומר 

קישואים

סלק

בצל סגול

בטטות

פלפלים צהובים ואדומים

שמן זית

חומץ בלסמי

סוכר חום

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

שוטפים ומקלפים את כל הירקות. פורסים לפרוסות. את הסלק, הבצל חותכים גס לרבעים. את הפלפלים מנקים מהגרעינים ווחותכים לרבעים. את הקישואים מגרדים באמצעות סכין וחותכים לפרוסות עבות בצורה אלכסונית, כדי שהפרוסות ייצאו גדולות. מערבבים שמן זית עם מעט חומץ בלסמי וסוכר חום לפי הטעם (תלוי בכמות הירקות שאתם מכינים לאנטיפסטי) 

מושחים את הירקות בתערובת השמן שהכנו, מחממים היטב מחבת פסים או גריל ומניחים את הירקות לצליה וחריכה. לא להשאיר את הירקות יותר מדי זמן על האש, כי אז הם יוצאים מסמורטטים. מדי פעם אפשר ללחוץ בקלות על הפרוסות כדי שיחרכו מהר יותר, אבל לא למעוך אותם. הקישואים למשל, יותר טעימים כאשר הם עדיין קריספיים. את הסלק האדום לצלות יותר זמן ולהפוך אותו כך שייצלה מכל הצדדים. ניתן להוסיף פלפל גרוס ומלח על כל הירקות. 

מסדרים את הירקות הצלויים על צלחת ההגשה. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת