00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

אחווה - סיור במפעל משפחתי

 
 
 
 
 
 
הניחוח שקיבל את פנינו כשנכנסנו למפעל אחוה באריאל הזכיר לי ניחוחות של ילדות. אינני חובבת וגם לא אוכלת עוגות ומיני מתיקה אבל על חלוה אני ממש לא מוכנה לוותר. אין לי מושג מה אפשר לעשות עם מיני חטיף של חלוה ששוקל 18 גרם או 30. כי אני רק יודעת "לשבת על בלוק" של 500 גרם חלווה וליישר כל הזמן... אז מה הקושי? תשאלו.  ככל שהחלוה טרייה יותר היא מתפוררת יותר וגם את הפירורים אני חייבת כל הזמן לאסוף  וללקק ולכן מה שקורה הוא בסופו של יום חבילת החצי קילו הולכת ומצטמקת מבלי שאני משתכנעת שלכל הביסים יש את אותו טעם... 
 
כן אני מאוד אוהבת חלווה. חלוו היא גם הזיכרון הכי מתוק שלי והכי מרגש שיש לי מסבא שלי. כבר בילדותי הכנתי לו מידי ערב ארוחה והגשתי לו למיטה. סבא אהב מאוד חלוו ואני נדבקתי באהבתו. לו הייתי יודעת לומר זאת בספרדית הייתי גם מנסחת  את הבקשה של סבא בכל פעם שרצה עוד קובייה... סבא היה ממוצא תורכי. בבית שלהם אכלו המון חלוה תורכית. הרפלקס המותנה שלי לחלוה זה סבא וסבא זה זכרון של אהבה ושל ילדות. 
 
 
 
 
ההסטוריה של אחוה מתחילה כבר בשנת 1929  בבית דירות בדרום ת"א. עולים חדשים מתורכיה, פולין, יון ורוסיה שייצרו חלוה וטחינה בארצות מוצאם, הביאו את שיטות הייצור ואת הטעמים המיוחדים שעברו במשפחה מדור לדור והקימו מפעל של קיבוץ גלויות וטעמים.  עקב מלאך, שהצטרף כחייל משוחרר בשנת 1970 כעוזר נהג, הפך עם השנים מאז לבעלים והמנכ"ל של אחד המפעלים המשפחתיים המפוארים. ממובילי הקטגוריה בכל קווי יצור אותו הוא מפעיל. ב 2013 זוכה המפעל ובעליו בפרס מפעל חיים בתעשייה מטעם איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים. הפרס ניתן לבעלי המפעל המתפקד גם כמנכ"ל, בכנס מזון בעידן החדש .
 
 
הסיור במפעל היה מרתק. הרגשתי כמו ילדה בחנות ממתקים.  התפעלתי מקו היצור המשוכלל, מצוות העובדים המשלב את האוכלוסיות השונות. רמת הניקיון  יוצאת הדופן, החדשנות שבציוד, איכות המוצרים הגבוהה וההקפדה לשמירה על מחיר משתלם לצרכן. 
 

אחדות ביח"ר לחלבה טחינה וממתקים בע"מ. הינה מיצרניות המזון הותיקות בישראל והמובילה בייצור מוצרי שומשום, מאז שנת 1929. "אחוה" הינו המותג המוביל של החברה. המוצרים בהשגחת הבד"צ של העדה החרדית והרבנות שומרון. המוצרים המובילים של החברה הם:

החלוה: מיוצרת בשיטות מסורתיות, בעלת מרקם וטעם יחודי וערכים תזונתיים גבוהים. מיוצרת עם תוספות רבות, כגון: אגוזים, שקדים, נוגט, שוקולד, פיסטוק ועוד. להשיג באריזות אישיות בנות 25 גרם, עד אריזות מוסדיות של 6 ק"ג.

הטחינה: מיוצרת מ 100% שומשום טהור. בעלת ערכים תזונתיים רבים. טחינה מתובלת, טחינה משומשום מלא באריזות בגדלים שונים. אזור תעשייה, ת.ד. 79, ברקן 44820
 
 
 
 
 
חלבה: "אוכל של עניים וממתק של עשירים"

איך מייצרים חלבה?

 

 

 את קטלוג המוצרים של מפעל אחווה מפארים: חלבה משפחתית, חלבה באריזה אישית, חטיפי דגנים, עוגות, עוגיות, אזני המן, סירופ מתוק, עוגות אישיות, מוצרים ללא סוכר ועוד. 

 

 

 

ויש גם מתכון: נקניקון השוקולד חלוה של אחוה

 

מכניסים לקערה 1 כוס עוגיות חמאה מפוררות שבורות, 1 כוס חלוה בטעם מועדף חתוכה לקוביות 1*1 ס"מ 1/2 כוס פקאנים/פיסטוקים/לוז קלויים ושבורים גס/שומשום קלוי וכוסית יפה של וויסקי משובח. (השתמשתי בויסקי חדש בתיבול אגוזי לוז. טעים להחריד)

בקערה נפרדת להמסה במיקרו: 100 גר' חמאה 150 גר' שוקולד מריר משובח (70%) 4 כפות חלב 1/2 כפית מלח ורצוי שוט עדין של אייריש קרים.

ממיסים ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק. יוצקים את השוקולד המומס על החומרים היבשים שבקערה ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ או לקקן עמיד עד לציפוי היבשים בשוקולד.

מותחים שתי יריעות ניילון נצמד וליצוק בתוכה חצי מהתערובת השחומה והריחנית. מגלגלים את הניילון עם התערובת בתנועות גלגול ולישה כדי לקבל צורת נקניק. וסגור את הקצוות ולשים בצד. ולחזור על הפעולה עם יתרת התערובת ולשים במקפיא למשך שעתיים ראשונות ואחר כך למקרר. בזמן ההגשה, להוציא מהמקרר ולתת לשוקולד רגע להירגע בחוץ. זה גם הזמן אם רוצים לתקן מעט את העיצוב של הנקניק. לפרוס בסכין חלקה ששוכנת בתוך כוס יציבה עם מים רותחין, לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ולהגיש.

 

 

 

 

תודה ליובל וליעקב מלאך.

 

תודה למירב בורמד יח"צ.

 

 

 

תודה לכם ששבתם להכיר חלק נוסף ממני. אשמח ויותר שתגיבו.

 בחירות נכונות אימון אישי וקבוצתי  

  שלכם תפו  

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת