33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

bob ממשיך במסע

חשיפה לצפון - ביקור ביקבי רמת הגולן ובמסעדת מגדלנה

מפגש אקראי בתערוכת "סומלייה" עם רועי יניב מנהל ההדרכה של יקבי רמת הגולן הוליד מועד טנטטיבי לביקורנו הראשון ביקב. לאחר מספר שינויים טלפוניים המועד הסופי נקבע ונחתם.

לקראת היום המיוחל החזאים ציינו בהתרגשות שיום טיולנו ישפיע לחיוב על נתוני חודש ינואר השחון. ואכן הוא השפיע. באותו היום נפתחו ארובות השמיים. בדרכנו צפונה היו רגעים שהרגשתי שאנחנו נוסעים ב-נד מים. היה כמעט בלתי אפשר לראות מטר קדימה. מפחיד. היה גם קר.

בדרך עצרנו ב-"ארומה" יקנעם לקפה ומאפה. על הקפה והמאפה אין מה להכביר במילים. התואר "סתם" יספיק. לעומת זאת את תשומת ליבי תפסו דווקא ביטויי השמחה על מזג האוויר של הנכנסים לבית הקפה. ביטויים כמו "הגיע הזמן", "סוף סוף", "חשוב מאד" וכדומה נזרקו לחלל האוויר. ביטויי שמחה מן הסוג הזה נשמעו גם כאשר הגענו אל היקב. מתברר שאנשי הצפון, חקלאים ושאינם חקלאים, שמחו מאד על הגשמים העזים. גם אני שמחתי על גשמי הברכה אבל פחות על העיתוי.

הסתובבנו מעט ביקב הממוקם בקצרין. המתחם הגדול מסודר גם למבקרים. ביקרנו בחדר החביות הענק המכיל כ- 8000 חביות וראינו את המכונה המיוחדת לניקוי חביות הייחודית ליקב. עברנו דרך האולם למילוי בקבוקים וביקרנו במרתף היינות המתיישנים. קינחנו במרכז המבקרים שלצידו נמצא חדר הטעימות. הטעימה שאורגנה מבעוד מועד הייתה יותר חווייתית ופחות מתודית. 

 

הקשר שבין עבר להווה בנושא היין ברמת הגולן

 

 

 

   בכדי להגיע לחביות העליונות נדרשת מהייננים מיומנות בדומה לסנפלינג

 

רשמי הטעימה:

ירדן בלאן דה בלאן 2007

על היין מאתר היקב

היין המבעבע שנעשה בשיטת שמפניה המסורתית היה יבש מאד למרות הנתון של 5 גרם סוכר. השמרים מאוזנים. חמיצות לימונית נעימה. טעים, איכותי, ידידותי ואלגנטי.

 

ירדן סוביניון בלאן 2013

קיים פער בין האף לפה. האף טרופי, הפה "צרפתי". למרות העץ המודגש היין היה די חלק. סגנון עולם ישן בולט.

 

ירדן פינו נואר 2009

על היין מאתר היקב

פירות שחורים. תחושה של חריפות/אלכוהול. היין עשיר, גדול, מלא, חמיצות מתונה, מעט מרירות. מזכיר באופיו פינו מקליפורניה.

 

ירדן מרלו אודם 2009

הגפנים נמצאות בכרם הגבוה ביותר בארץ. היין היה מאד סגור. עובדה זו יכולה להסביר מדוע הוא עדיין לא יצא לשוק. הן האף והן הפה נותנים מעט אם בכלל.

 

ירדן מרלו 2009

על היין מאתר היקב

האף מעט טכני. בפה בשלות. נע על הציר שבין מתיקות למרירות.

 

ירדן סירה 2010

על היין מאתר היקב

מאד בשל. תחושה רבה של עץ. טעם שיורי ארוך עם סיומת מעט מרירה.

 

 

ירדן קברנה סוביניון אל רום 2009

על היין מאתר היקב

אף מנטה. מעט נוקשה וזוויתי בפה למרות שהבציר נחשב לפחות בולט מבחינת הבשלות. 

 

ירדן גליל קברנה סוביניון 2008

באף קפה. לא מוקצן לשום כיוון. חמיצות טובה. לטעמי אחד מהקב"ס המוצלחים ביותר של היקב.

 

ירדן גליל קצרין 2008

על היין מאתר היקב

יין הדגל היקר והיוקרתי של היקב. טנינים בולטים אך לא בצורה מרחיקת לכת. טעם שיורי ארוך. יין לשימור ארוך.

 

ירדן גליל הייטס ויין גוורצטרמינר 2009

על היין מאתר היקב

יין קינוח טוב. עגול ומאוזן, ללא חמיצות או טאנינים מודגשים. לא מתוק מידי ממש כפי שאני אוהב.

 

 

לסיכום

כחובב יין המעדיף את סגנון העולם הישן ביינות שהוא שותה המפגש עם יינות יקבי רמת הגולן היה מפגש מאתגר. האתגר בא לידי ביטוי בניסיון להשוות את היינות שטעמתי ליינות המוכרים לי מאותה הקטגוריה. ככאלה, אין להכחיש שיינות יקבי רמת הגולן מסוגם הם באופן עקבי יינות טובים אשר אינם סוטים מן הקו שמתווה מזה שנים היינן הנחשב של היקב ויקטור שונפלד. נראה כי קו זה אינו נכנע לטרנדים או אופנות בעולם היין הדינמי.
יקבי רמת הגולן מצדיקים את מקומם המכובד בעשייה המקומית.   

 

 

 

ב-"הפלגה" חזרה למרכז סעדנו ב-"מגדלנה".

מדובר במסעדה חדשה בצפון הממוקמת בעורפו של מרכז מסחרי המשקיף ממרחק על הכנרת. כשנכנסנו למעלית המובילה למסעדה, התקבלנו בשפריץ של ריח עז מהמתקן לפיזור ריח המותקן בה. כשיצאנו מהמעלית מסוחררים קמעה לכיוון הכניסה למסעדה, קיבל את פנינו אקווריום עם דגים.

 

 

המשכנו ונכנסנו אל חלל גדול ומעוצב. במקום היו שני מלצרים. לרגע הייתה לי תחושה שהמלצר שקיבל את פנינו לא מבין מה אנחנו מחפשים שם. הוא הוביל אותנו אל אחד השולחנות הריקים. בנוסף אלינו היו במסעדה רק עוד שני שולחנות מאוכלסים. בהמשך הצטרף עוד זוג אחד. מיעוט הסועדים העצים את התחושה המשונה למול החלל. חשתי בסוג של ניגוד בין המרחב המצועצע לאווירה העגמומית. השמיים האפורים שניבטו מבחוץ לא שיפרו את ההרגשה.

 

 

ישבתי לצד חלון גדול והבטתי אל האזור. לצערי, הראות לא הייתה טובה. אחר כך בחנתי את המסעדה. עיצובה הזכיר אולם חתונות מטופח: חיפויי קיר כהים, אריחים גדולים בצבע בז`, נברשות ואהילים, שולחנות ערוכים מחופים במפות עבות וכסאות כהים עם ריפוד מפוספס. וילונות בהירים ארוכים נתלו לצד החלונות הגדולים. מרפסת גדולה ורטובה עמדה, מן הסתם, ללא שימוש. בשלב מסוים אף הבחנתי בעציץ גדול עם פרחי ענק מפלסטיק. משום מה המראה שלו שעשע אותי.

 

 

ניתן לקבל את הרושם ששף המסעדה יוסף חנא הוא דמות מוכרת בצפון. שמעתי מישהו שואל אם הוא נמצא במסעדה. התשובה הייתה שלילית. לפרויקט הנוכחי שלו במתחם צומת מגדל קדמו המסעדות "קצה הנחל" בגינוסר, "תנורין" במגדל ומסעדת האוכל המהיר K-BAB. "מגדלנה" מוגדרת כמסעדת שף ובדברי ההסבר בתפריט נכתב: "מסעדה עם קונספט חדש של אוכל גלילי משובח, המושפע מהמטבח הלבנוני והים תיכוני."

בתפריט עליו רשום "תפריט הרצה" ישנן אפשרויות רבות החל ממנות פתיחה, דרך סלטים ומרקים, מספר מנות ביניים וכ- 15 מנות עיקריות בשריות וימיות. שמונה קינוחים ממתינים בסוף. על הסף הבחירה הייתה קשה. היו כל כך הרבה מנות מזמינות שמצאנו את עצמנו מתקשים לבחור.

לאחר ההזמנה הגיעה אל השולחן סלסלת מתכת ובה פיתה גדולה ואוורירית ושלושה מאפים מאורכים, שמנוניים ומעוטרים בזעתר ומעט סומסום. בצד הגיעו שלוש פנכות עם מטבלים: קרם חצילים, סלט פלפלים וכוסברה ושמ"ז עם בלסמי. ההגשה הייתה יפה אבל למעט "הפיתה" הגדולה, הרכה, המיוחדת והטעימה אף אחד מהרטבים לא בלט לחיוב. כשביקשנו תוספת של פיתה היא הגיעה לאחר זמן לוהטת וטעימה. אני מניח שזו עדות לאפיית הפיתות במקום.

 

מאפים ומטבלים

 

הזמנו מספר מנות פתיחה וביקשנו שלא יגיעו אל השולחן בבת אחת. המנות הגיעו טיפין טיפין.

 

חומוס גלילי (28 ₪)

מנה מכובדת של חומוס הגיעה על כלי חרסינה עם רגל גבוהה. באופן כללי כלי ההגשה של המנות היו אקלקטיים ואסתטיים. החומוס עוטר בשמ"ז, גרגירי חומוס, צנוברים, מעין מטבוחה ועלי תבלין. 

מרקמו של החומוס היה מהסוג הרך, החלק והמשחתי. החמצמצות שלו בלטה לעומת העדר חריפות או פיקנטיות.
גם כאן ניתן להקדים ולציין שהתיבול של רוב המנות היה מתון, לעיתים מתון מידי. בהמשך ביקשנו רוטב חריף. הגיעה קערית עם פלפל ירוק טרי פרוס בתוך רוטב אדמדם.

 

חומוס גלילי

   

עולש בר (35 ₪)

כמות לא גדולה של תבשיל שהורכב מעולש ובצלים מקורמלים הונח לצד שלוש יחידות של מאפה. את המאפה אינני מכיר אולם המרכיב האניסי בלט בו. בנוסף היה על הצלחת עיטור של יוגורט.

התבשיל-סלט היה טעים מאד. היה לו גם טעם בולט של גריל פחמי. המאפה המלווה היה סתמי. יחד עם זאת ובשל צורת ההכנה אני לא בטוח שאם במקום העולש היו משלבים, לדוגמה, מנגולד היה הבדל גדול.

 

עולש בר

 

עלי גפן ממולאים (35 ₪)

בצלחת אובאלית הוגשה כמות מכובדת של עלי גפן ממולאים עם עגבניות חתוכות.

עלי הגפן הקטנים נעדרו תחושה של סיביות/עציות. המילוי שלהם היה עדין בכמות ובטעם. מנה טובה מאד.

 

עלי גפן ממולאים

 

זהרה (28 ₪)

ארבעה פרחי כרובית מתובלים ומטוגנים הוגשו לצד כוסית קטנה עם טחינה ירוקה.

אמנם הטיגון לא הפך את הכרובית לשמנונית אבל לטעמי המנה הייתה אנמית. אפילו הטחינה לא הצליחה לשפרה.

 

זהרה

 

שישברק (42 ₪)

בכלי נאה עם כיפת כיסוי תואמת הוגשו כיסוני בצק ממולאים בשר ברוטב יוגורט עיזים חם.

היוגורט היה חמוץ מידי. טעמו השתלט על המנה כולה והעלים את הכיסונים העדינים. המנה הפחות מוצלחת בחלק זה.

 

שישברק (כלי הגשה סגור)

 

שישברק

 

לחמבעג`ין (40 ₪)

על מאפה (מעין פיתה דחוסה) הונח מערום של ירקות חתוכים ועשבי תיבול. מתחת למערום הייתה תערובת של בשר טחון עם עגבניות. המנה עוטרה בטחינה ובהזלפות של איולי.

גרסה מקומית ושונה מאד ממה שאני מכיר למאפים עותומאניים בסגנון זה במיוחד בשל עודף הירקות. הבצק היה פריך והחזיק את מה שהונח עליו. יחד עם זאת תערובת הבשר נבלעה הן מבחינת המראה והן מבחינת הטעמים מתחת לסלט שאף קירר אותה.

 

לחמבעג`ין

 

עכוב (50 ₪)

בתבשיל עשיר ברוטב הגיעו גבעולי עכוב עם נתחים של בשר עגל ובצל סגול.

הבשר היה עשוי מידי. העכוב טעים. שוב מנה חסרת טעמי תיבול בולטים.

 

עכוב

 

שיש טאוק (75 ₪)

על פלטה מעוצבת הגיעו שני שיפודים עליהם נתחי עוף שהושרו על פי התפריט במרינדה לבנונית. בצד הונח סלט בורגול חם ועליו בצלים ועגבניות על גריל.

הבשר היה מריר. ייתכן שהמרירות נבעה מאי הקפדה על ניקוי הגריל לפני ששמו עליו את השיפודים. כל אחד טעם מנתח אקראי והניחו חזרה על הצלחת. המלצר שפינה את הצלחות ביקש לברר מה הבעיה. אמרנו את חוות דעתנו והמנה נלקחה כלאחר כבוד חזרה למטבח. מאוחר יותר התברר שלא חויבנו על המנה.

 

שיש טאוק

 

ביקשנו לסיים בקפה ובחשבון.  

המלצר שפינה את המנה האחרונה הביא לפני הגשת החשבון קינוח על חשבון הבית.

קטאיף (OTH)

על פי התפריט מדובר במאפי בצק הממולאים באגוזי מלך, קנמון ודבש. לצידם היו חתיכות דלעת מסוכרת, פרוסות תות, מעין פופקורן, קציפה שמנתית ושבבי פיסטוקים.

לא טעמתי את המנה אבל מי שטעם ציין את הנוכחות הבולטת של מי הוורדים.

 

קטאיף

 

אספרסו (11 ₪) , קפוצ`ינו (14 ₪)

 

לסיכום

קשה לי לשים את האצבע על מה לא עבד עבורי ב"מגדלנה". ייתכן שמזג האוויר המלנכולי השפיע עליי, ייתכן שבאתי עם ציפייה לאוכל נוכח יותר וייתכן שהעדרו של השף הוא האחראי שהאוכל היה כפי שהיה.

כך או כך יצאתי עם ההרגשה ש"העטיפה" הן של המקום והן של המנות בומבסטית. הייתי שמח אם גם האוכל היה מרשים יותר בטעמיו. 

 

"מגדלנה"
מתחם צומת מגדל, כביש 90
טלפון : 04-6730064

דף המסעדה בפייסבוק

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל bob68 אלא אם צויין אחרת