00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

באלגן במטבח

קציצות בטטה נהדרות.

קציצות בטטה . נהדרות בטעם עדין ומתקתק. -תענוג. 

החומרים ל- בערך 15 יחידות;

2 בטטות גדולות.

1 תפוח -אדמה גדול.

1 ביצה.

1 כוס קמח.

מלח ופלפל לפי הטעם.

 

שמן לטיגון.

קמח מצה לטבילת הקציצות.(או פירורי לחם).

קערה קטנה עם מים לטבול את היד.

 

אופן ההכנה;

להרתיח בשלמותם  את הבטטה. וותפוחי האדמה. עד שהם רכים.

לקלף אותם. ולמעוך עם מזלג או מועך תפוחי אדמה. (אני ריסקתי את תפוח האדמה למרקם יותר גס).

להוסיף ביצה ולערבב .להוסיף את הקמח המלח והפלפל ולערבב.

 

אופן הכנת הקציצה;

לשים  באש את המחבת עם קצת שמן בערך 2 מ"מ גובה.

להרטיב קצת יד אחת(יד שמאל) ובאותה יד- לקחת חופן מן העיסה.  בעזרת היד השניה  (יד ימין)לקחת חופן מן קמח המצה ולשים על העיסה שביד שמאל

עכשיו  להפוך את הקציצה ליד ימין -שהיתה בה קודם קמח המצה. ובעזרת היד החופשיה שמאל  לפזר שוב על העיסה קמח מצה. כך להעביר מיד ליד את הקציצה וליצור עגולה שטוחה

ויפה.  לטגן ישר במחבת. כשיש צבע יפה בצד אחד להפוך בזהירות לצד השני.

עיסת הבטטה ותפוח האדמה. לפני הטיגון.

הקציצות בטיגון במחבת.

 

הקציצות לאחר הטיגון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

קוביית Facebook Like
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל באלגן במטבח אלא אם צויין אחרת