00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

בייגלה עם חוויאג' של דודה דליה (כעכים).

הנה מתכון של בייגלה מתוק עם חוויאג' את הבייגלה הזה נהוג להכין לכל מיני אירועים. -הנה המתכון שמסרה לי דודתי דליה. שמכינה אותם כל כך טעימים.

החומרים לכ- 45 יחידות;

1 ק"ג קמח.

50 גרם שמרים-קוביה או 2 כפיות שמרים יבשים.

1 כפית מלח.

1 ו-1/4 כוסות סוכר. (אחד ורבע כוסות).

4 כפיות חוואיג' לאפיה בלבד.

1 כוס שמן.

3.5-4 כוסות מים חמימים.

 

למריחת המאפה;

1 ביצה טרופה  מעורבבת עם 1 כפית מים.

 

אופן ההכנה;

לשים את השמרים הטריים בתוך קערה לשפוך עליהם חצי כוס מהמים. ולהמיס אותם. (אם משתמשים בשמרים יבשים לערבב אותם עם הקמח.)

ועל השמרים הנמסים לכסות עם כל כמות הקמח. על הקמח לשים את הסוכר. המלח. החוואיג'. השמן. 

ולהתחיל ללוש תוך כדי הוספת מים. לקבלת בצק רך וגמיש. ללוש כ-2-3 דקות. לשמן  קצת מלמעלה. ולכסות בניילון נצמד . ולהתפיח עד הכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח לחבוט בו ולתת שוב תפיחה. לאחר מכן להוריד אותו על משטח עבודה מקומח. לחתוך לחתיכות בגודל כדורי פינג פונג. 

לגלגל לנחש באורך כ-12 ס"מ  וליצור בייגלה כשאת הקצוות להדק אחת לשנייה . להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. להבריש בביצה. ולתת למאפה לתפוח על התבנית.

אפייה- בתנור חם 180 מעלות כ-13- 15 דקות לערך.

 טיפ  -ניתן להקפיא לאחר אפיה. ולחמם לפני ההגשה  

הבצק בתבנית עם החוויאג' לאפיה.-בדרך לתפיחה.

הכעכים  תופחים  בתבנית.

ערימת בייגלה.

איזה יפים ומבריקים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת