00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

סוכריות גומי בטעם רימון

לאחרונה התחלנו אני והחצי שלי, בריבוי שתייה של מיצים טבעיים (לצורך כך אפילו רכשנו מסחטת הדרים מפוארת) אנו שותים בעיקר מיצים מפירות הדר. כמו תפוזים, אשכוליות, אשכוליות אדומות וגם רימונים ! הרימונים, אמנם לא נמנים על חברי קבוצת ההדרים אבל בצרוף אליהם (בעיקר אל התפוזים) מתקבל מיץ מחייה נפשות. חוצמזה גם ידוע שהרימון בריא באופן מיוחד לאינספור מחלות.  (על נפלאות הרימון תוכלו לקרוא ממש כאן בקישור של -  ויקיפדיה .)

אבל הפעם אני לא רוצה להתמקד במיצי הפירות, אלא לספר לכם שכאשר הילה ביקשה לשלוח אלי, לצורך התנסות, את מיץ הרימונים הטרי של פרימור, חשבתי לעצמי.... מה לכל הרוח... אכין עם מיץ רימונים??? הרעיון היחידי שהיה לי הוא להוסיף אותו למיץ התפוזים הטרי שלי ולהתענג לי על כוס בריאות מהטבע. (שזה רעיון לא רע בכלל) אבל צריך להכין גם משהו קצת יותר מושקע ואת מה שיישאר אוסיף כבר אל כוס המיץ.  חוצמזה גם מתקרב יום האהבה וממתק אדום ומתוק יכול להיות מחווה יפה ליום הרומנטי הזה.

מאוד אהבתי את מיץ הרימונים של פרימור גם הטעם היה נהדר וגם העובדה שהוא כבר מגיע סחוט ומוכן לשתיה, פוטר אותי מהלכלוך והמאמץ בהכנת הפרי למאכל ו/או לסחיטה. כך אפשר פשוט ליהנות מיתרונותיו של הרימון ללא בזבוז הזמן וההתעסקות, שלעתים, בואו נודה על האמת, קצת מלכלכת.

אז בין מחשבה אחת לשניה ...בין תאריך אחד למשנהו... ובין כוס מיץ אחת לשניה... עלה לי זיכרון ישן מהילדות של בני הצעיר שאהב כל כך את סוכריות הגומי הצבעוניות. (למען האמת הוא עדיין אוהב) והחלטתי  להכין כמחווה אוהבת לכל בני הבית היקרים שלי, סוכריות גומי בטעם רימון. 

 

 

 

 

המרכיבים:

 

  • 2/3 כוס מיץ רימונים טבעי (אני השתמשתי במיץ של פרימור)

  • 3 כפות סוכר

  • 4 כפות סירופ גלוקוז (אפשר לרכוש בחנויות מתמחות באפיה)

  • 1/2 כפית מיץ לימון

  • 14 גר' ג'לטין

  • 4 כפות מים

  • מעט סוכר לגלגול לפני ההגשה. (לא חובה)

 

ההכנה:

  1. בקערית קטנה ערבבו את הג'לטין והמים, והניחו בצד עד לספיגת המים בג'לטין.

  2. אל סיר קטן וחסין אש, הכניסו את יתר המרכיבים וערבבו היטב מעל אש בינונית. עד להמסה מלאה של כל המרכיבים.

  3. הוסיפו את הג'לטין שספג בינתיים את כל המים, וערבבו היטב עד להמסתו המלאה במסה.

  4. שיפכו את המסה אל תבנית שקעים מסיליקון (תבנית סיליקון המתאימה להכנת פרלינים) או שאפשר גם למלא תבנית מאורכת חד פעמית.

  5. הניחו לקירור והתמצקות המסה במקרר למשך כשעתיים לפחות.

  6. לאחר התמצקות המסה, אם התשמשתם בתבנית חד פעמית, גיזרו בעדינות את התבנית וחיתכו לקוביות קטנות. אם השתמשתם בתבנית סיליקון של פרלינים, הפרידו בעדינות בעזרת סכין דקה את קצוות הסוכריות והוציאו בעדינות.

  7. אופציה: שיפכו מעט סוכר לבן בצלחת וגלגלו את הסוכריות בסוכר. - את השלב הזה רצוי לעשות ממש לפני ההגשה, כדי שהסוכר לא יימס וירטיב את הסוכריות.

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת