00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

כנאפה כבש ופרגית מעוטר בפיסטוק וטחינה גולמית

ביטוי בהשאלה מהמטבח הערבי

החלטתי לנסות משהו אחר עם קדאיף בצק שאני משוגע עליו והריי לפניכם התוצאה

הכמות המתקבלת היא 2 מחבתות  26

החומרים

300 גר` בצק קדאיף (מופשר בטמפ` החדר)

1/2 כוס שמן זית

250 גר` בשר כבש טחון/בקר טחינה גסה .

250 גר` פרגית חתוכה לקוביות קטנות

150 גר` שומן (מומלץ שומן לב) חתוך לקוביות (אינו נמס מהר וצורתו נשמרת)

חופן פטרוזליה קצוצה

100 גר` פיסטוק קצוץ

100 גר` צנובר

2 כפות דבש

מלח פלפל

כפית שטוחה בהרט .

אופן ההכנה

נחמם מחבת (ללא שומן) לטמפ` גבוהה ונטגן קלות את השומן .

השומן יקבל צבע שזוף וייתן טעם נהדר ,בשלב זה נוסיף את  הצנוברים וקוביות הפרגית נקפיץ קלות ונוסיף את הבשר הטחון.

נבשל קלות עד שהבשר הטחון יקבל צבע נתבל במלח פלפל וכפית בהרט (לקראת לסיום נוסיף פטרוזליה קצוצה) ונוריד מהאש ונניח בצד.

נפורר קלות את הקדאיף ונניח בתבנית אפייה נשמן אותו במעט שמן זית על מנת שיהיה צמיגי ונוח לשימוש.

את המנה הנוכחית אנו מכינים במחבת ומגישים במקביל באותה מחבת .

נזלף על תחתית המחבת כף דבש כף טחינה גולמית  וחצי מכמות הפיסטוק נניח שיכבה אחידה של קדאיף בעובי 1 ס"מ לערך

ומעל נניח את הבשר (עד כ 3/4 מגובה המחבת) נכסה בשיכבה נוספת של קדאיף נזלף כף דבש וכף שמן זית ואת שארית הפיסטוק.

נחמם תנור (תוכנית טורבו-חום עליון ותחתון) 200 מעלות .

ונאפה את הקדאיף עד השחמה .

ההגשה

בסיום לקראת ההגשה (יש להגיש את המנה חמה ) נזלף טחינה גולמית

והריי לפנינו מנה נפלאה מלאה בטעמים .

מומלץ לאכול ישירות מהמחבת בעזרת כף .

בתיאבון

עד כאן אשמח לראותכם נותנים like בדף שלי

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts


 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת