00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישולים ועוד

עוגת שוקולד וערמונים עם קצפת ערמונים

 

והנה תחילת חודש חדש מה שאומר פוסט חדש הקשור לאתגר החודש במנטקהindecision.

החודש האתגר היה... ערמונים!!!
יש חשבתי על שידוך בין ערמונים לשוקולד. לא הצלחתי לחשוב על משהו אחר! רק ערמונים ושוקולד
אז הכנתי עוגת שוקולד וערמונים. ועל הדרך, ממחית הערמונים שנשארה הכנתי קצפת ערמונים. ננסה. נראה מה יהיה... יצא יותר טעים מהעוגה ומוסיף לעוגה מאוד (גם ליופי וגם לטעם)


ההכנה עצמה לא מסובכת אולם דורשת כל מיני שלבים ולכן אולי תישמע מייגעת:-)

עוגת שוקולד וערמונים עם קצפת ערמונים/KRIZ

חומרים:
למחית הערמונים:
200 גרם ערמונים קלויים וקלופים (השתמשתי בערמונים בואקום)
2/3 כוס סוכר
כוס מים
לעוגת השוקולד-ערמונים:
150 גרם שוקולד מריר
100 גרם מחמאה
1/3 כוס קמח
כפית שטוחה אבקת אפייה
2 כפות קקאו
חצי כוס סוכר
3 ביצים
1/4 מכמות מחית הערמונים המוכנה
לקצפת:
3/4 כמות ממחית הערמונים
1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (אני השתמשתי בפרווה).

אופן ההכנה:
1. אז ראשית מתחילים מהכנת מחית הערמונים. שמים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5-7 דקות. מסירים מהאש וטוחנים למחית חלקה.
2. עוברים להכנת העוגה. ממיסים בסיר את השוקולד והמחמאה.
3. בקערה שמים קמח, אבקת אפיה, קקאו וסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים, אחת אחת ומערבבים. מוסיפים רבע מכמות מחית הערמונים ואת תערובת השוקולד והמחמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים לתבניות אישיות ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 189 מעלות. אופים כ-25-30 דקות.
5. לאחר שהעוגות מתקררות לחלוטין מכינים ומזלפים מעל את הקצפת. מקציפים חצי מיכל שמנת מתוקה לקצפת תפוחה ויציבה. מקלפים לתוכה את יתרת מחית הערמונים. מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל העוגה הקרה.

בתאבון!

לחצו כאן כדי לקבל עוד רעיונות מעניינים למתכונים עם ערמונים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל kriz אלא אם צויין אחרת