00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

טחינה ירוקה

 

בין עוגה לעוגה בואו נעשה הפסקה קצרה למשהו ירוק טעים ובריא ... טחינה ירוקה!  את נפלאות הטחינה מהשומשום המלא כבר רובנו מכירים. את זה שהיא מכילה סיבים תזונתיים, סידן וברזל ואת זה שהיא תורמת רבות למערכת העיכול שלנו. אך למרות שאנחנו הכי מכירים את הטחינה, כתוספת במנת הפלאפל שלנו, הרי שיש עוד המון אפשרויות לשימוש בטחינה. למשל הידעתם שאפשר להחליף את הביצה בעוגה הבחושה בשתי כפות טחינה(גולמית)?!  וכמובן להכין ממנה ממתקים לרוב כמו חלבה ו/וא מיני עוגות ותופינים.  


אבל הפעם אני לא הולכת רחוק אלא נשארת בתחום המוכר ורק מוסיפה לה לטחינה הנפלאה הזו של אחווה משומשום מלא, קצת שום, פטרוזיליה וכוסברה... לא להיבהל מי שלא אוהב כוסברה יכול לוותר. ובכל מקרה, מבלי להוציא את האף מהבית ותוך 5 דקות מקסימום יש לכם טחינה ירוקה טעימה שתלווה לכם כל ארוחה  ו/או אפילו תהווה את הארוחה לכשעצמה ביחד עם פרוסת לחם טוב. מתכון ללחם מקמח כוסמין מלא תוכלו למצוא ממש כאן - לחם מקמח כוסמין ובצל או אם אתם רוצים יש גם מתכון ללחם בריאות מקמח מלא ועכשיו פנו לעצמכם 5 דקות וגשו לעבודה.....

 

 

 

 

המצרכים:

 

  • 1 כוס טחינה גולמית משומשום מלא (אני השתמשתי בטחינה של אחווה)

  • 1 כוס מים קרים

  • מיץ מלימון אחד גדול

  • 2 שיני שום

  • צרור קטן של פטרוזיליה  (כ- 5-6 גבעולים עם העלים שלהם)

  • צרור קטן של כוסברה (רק למי שאהבת)

  • 1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

 

  1. הכניסו את כל המרכיבים אל מעבד המזון, עם להב המתכת, וערבבו היטב עד לקבלת טחינה הומוגנית.

  2. טעמו ושפרו טעמים במידת הצורך.

  3. אם לא אוכלים מייד, יש להעביר לכלי סגור ולשמור במקרר. 

 

***  הטחינה בזמן הקירור מתקשה מעט כך שאם זה נראה לכם מעט דליל לא להיבהל לאחר הקרור היא מתייצבת.
      כך גם להפך, אם לאחר הקירור הטחינה נראית לכם סמיכה מדי, הוסיפו מעט מים וערבבו.

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת