00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

חלת כתר לשבת

חלת כתר לשבת

ושוב שידור חוזר של חלה לשבת לפי מתכון של החבר קונדיטור אמנון עיפגין הפעם חלה לשבת עם מראה של כתר ,

חלה יפייפיה וטעימה  שנאפתה  בין 2 רינגים .

המתכון טוב לחלות לחמניות מתוקות לשבת  . המתכון מובא כמו במקור עם הערות שלי .


החומרים:

1 ק"ג קמח

50 גרם סוכר

15 גרם מלח

60 מ"ל שמן( אני השתמשתי ב 50 גר` חמאה )

10 גרם משפר אפיה( לא חייב ,רצוי)

450 מ"ל מים

ביצה אחת

15 גרם שמרים יבשים


אופן ההכנה:

לערבב היטב את כל החומרים למעט המלח במיקסר במהירות בינונית .

לאחר שכל החומרים מתאחדים לגוש בצק להוסיף את המלח .

ללוש את הבצק 10 דקות כשבשלב הסופי להגביר את מהירות הלישה

להוציא את הבצק על משטח מעט מקומח .


הכנת לחמניות או חלה

לקרוץ חתיכות של 100 גרם ולגלגל כצינור.

לקלוע קליעת קשר, או שמיניה למי שיודע, או לכדרר עיגול עם כף היד כלפי השולחן

(להפעיל לחץ על הכדור בעזרת השיש /משטח),

למרוח ביצה ,

לתת לחלה /לחמניות לנוח במקרר שעתיים או להשאיר בחוץ למי שממהר

כשהחלה /לחמניות מכפילים את נפחן ותופחים היטב היטב לאפות ב-180 מעלות

כ-18 דקות...(כמובן לבדוק לפני....)עד השחמה נאה .

הערה חשובה שלי :

זמן האפייה בצורה שאני הכנתי שמכילה את כל הכמות בחלה אחת ובין 2 הרינגים ארכה כ35-40 דקות. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת