2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

מרק עדשים עם סלק ואטריות ...

מרק עדשים עם סלק ואטריות ...

לפעמים תוקפים אותי געגועים למטבחה של חמותי עליה השלום ,מטבח פרסי עם מגוון טעמים וריחות נהדרים ,זכור לי

סוג של מרק שהיא הייתה מכינה בימים קרים ,מרק אדמדם עם סלק ועדשים ואיטריות ,מה עוד היה במרק אינני זוכרת רק

את צקצוקי הלשון של כולם שהתענגו על המרק וביקשו תמיד תוספת ,אף פעם לא העזתי לטעום ,מה קרה עכשיו שדווקא

המרק הזה עלה במחשבותי אין לי תשובה ,אז מתכון אין לי אבל זיכרון בראש יש והנה אלתרתי ואהבתי מאוד את

התוצאה ,אבל בסופו של דבר הגעתי למסקנה שיכול להיות שערבבתי שני סוגי מרק בסיר אחד .

מרק עדשים וסלק

1 בצל קצוץ דק

200 ג`ר עדשים ירוקות

2 סלק בנוני חתוך לרצועות

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 צרור נענע קצוץ דק

1/2 צרור כוסברה קצוצה דק

מיץ מלימון שלם

1/4 חבילה אטריות עבות

5 כפות שמן

1כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

2כפות אבקת מרק עוף

1ליטר מים רותחים

אופן ההכנה :

לשטוף היטב את העדשים לסנן ,בסיר רחב לטגן את הבצל עם השמן עד לשקיפות ,

להוסיף את הסלק לערבב לאדות מעט ,להוסיף את העדשים ,ו1 ליטר מים רותחים ,

להביא לרתיחה להוסיף את הירק הקצוץ ,והתבלינים לבשל על להבה נמוכה כשעה

לבדוק שהסלק והעדשים מבושלים ורכים ,להוסיף את האטריות לערבב ,לסחוט מיץ

מלימון שלם ולהוסיף ,לבשל עוד 10 דקות .המרק צריך להיות סמיך .

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת