00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

צלעות כבש בתנור

03/02/2014

 צלעות טלה בתנור

הרבה זמן לא כתבתי בבלוג , כתיבה בבלוג מצריכה הרבה יותר מסתם הקלדת מתכונים ויש תקופות שפשוט אין מוזה

לשבת מול המחשב ולכתוב . מתנצל בפני קוראי הבלוג שלא הגבתי לתגובותיהם 
אשתדל בתקופה הקרובה להשלים

את החסר .
צלעות כבש בתנור , מתכון שהכנתי בימים האחרונים , מנה טעימה ביותר .

האמת שאין כאן שום תחכום , כמו שמכניסים עוף ותפוחי אדמה לתנור ? אז על אותו העיקרון . מכניסים תפוחי אדמה גזר

ובצל לתנור ולקראת סוף ההכנה מצרפים את הצלעות . באמת שלא סיפור


צלעות טלה בתנור על מצע תפוחי אדמה , גזר ובצל .

לחתוך תפוחי אדמה לרבעים , גזרים לפרוסות עבות ובצלים לרבעים ולהכניס לקערה .

לתבל במלח גס , פלפל שחור גרוס , פפריקה מתוקה , תימין או רוזמרין ושמן זית בנדיבות .

לערבב את הירקות בקערה עד שיעטפו היטב בתבלינים ולהעביר לתבנית ותנור בחום של 200 מעלות .

לצלות את הירקות כ 30 דקות עד השחמה נאה .

בזמן שהירקות ניצלים בתנור יש לתבל את הצלעות במלח גס , פלפל שחור גרוס ,פפריקה מתוקה מעט סילאן או דבש ,

שמן זית ולעסות את הצלעות היטב .

כשהירקות בתנור משחימים יש להניח את הצלעות על הירקות למשך 20-25 דקות . השומן שעוטף את הצלעות נמס

בחלקו על הירקות ומשביח מאד את טעמם .

בשר הצלעות רך מאד , תפוחי האדמה במגע עם השומן נחרכים ,הגזרים מקבלים טעם מתקתק

והבצלים מתקרמלים . מנה טעם גן עדן .


הערה : התהליך הנכון לגבי הצלעות הוא קודם לצרוב כ 2 דקות מכל צד על מחבת ורק לאחר מכן להעביר לתנור .

אני דילגתי על השלב הזה בגלל העשן והריח .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת